Daha İyi Yargı Derneği Başkanı stajyer avukatlara seslendi

Daha İyi Yargı Derneği Başkanı stajyer avukatlara seslendi
Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, Ankara Barosu’nun “Stajyer Avukat Vizyon Eğitimi”nde, nasıl avukat, ne zaman hukukçu olunabileceğine ilişkin görüşlerini paylaştı.Av. Mehmet Gün: “Türkiye’nin sorunlarını...
Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, Ankara Barosunun Stajyer Avukat Vizyon Eğitimi”nde, nasıl avukat, ne zaman hukukçu olunabileceğine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Av. Mehmet Gün: Türkiye’nin sorunlarını çözmeye odaklanın”

 Ankara Barosu, “Stajyer Avukat Vizyon Eğitimi”nde, Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün’ü konuk etti. Konuşmasında nasıl avukat, ne zaman hukukçu olunabileceğine ilişkin görüşlerini paylaşan Av. Mehmet Gün, stajyer avukatlara, “Toplumsal barış, uzlaşma ve dayanışmayı gerçekleştirmeyi önde tutan avukat gerçek bir hukukçu olur. Türkiye’nin sorunlarını çözmeye odaklanın” diye seslendi. Çözüm bekleyen temel sorunların başında “yargı”nın geldiğini, onu da yargı ile yakından ilintili olup kendini kamu görevlilerinin hesapverirliğindeki sıkıntı olarak gösteren hukukun üstünlüğü aksamalarının izlediğini belirten Av. Mehmet Gün şunları söyledi:

Temel sorunların çözümü avukatların görevi

“Bu temel sorunları çözmekte ülkemizin en özgür, en bilinçli ve yetkili insan kaynakları avukatlardır. Avukatlar kimseden emir ve talimat almazlar ve kimseden izin almaksızın özgürce ve bağımsız olarak görevlerini yapabilirler. Avukatlar ne kadar kazanacaklarından çok, içinde yaşadıkları, gündelik işlerini yaptıkları yargı ve hukuk alanında neler yapabileceklerine odaklanmalı. Avukatlar,  içinde bulundukları toplumun hukuk sorunlarını çözmek için çaba sarfettiklerinde gerçekten hukukçu olurlar. Avukatlar, toplumsal barış, uzlaşma ve dayanışmayı gerçekleştirme görevlerini, kendilerini ekonomik ve sosyal olarak geliştirme hakkından daha öncelikli tuttuklarında gerçek bir hukukçu olurlar. Türkiye’nin sorunlarını çözmeye odaklanın.”

Av. Mehmet Gün, stajyer avukatlara, önlerindeki beş yıl içinde, başta İngilizce olmak üzere mutlaka bir yabancı dil, yanı sıra sunum, psikoloji, yönetim, finans, muhasebe öğrenmelerini, mutlaka ekip çalışması içinde olmalarını ve yargı için de ileride çok önemli hale gelecek olan yapay zeka ile büro ve iş yönetimi yazılım ve teknolojileri alanında da kendilerini geliştirmelerini önerdi.