Daha İyi Yargı Derneği, Sivil Anayasa için çalışacak komisyonun Yürütme Kurulu'nu oluşturdu

Daha İyi Yargı Derneği, Sivil Anayasa için çalışacak komisyonun Yürütme Kurulu'nu oluşturdu
Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, adli yıl başlangıcına yönelik yaptığı açıklamasında mevcut yargı reformu çalışmalarının yanı sıra sivil anayasa vurgusu yapmıştı. Daha İyi Yargı Derneği Sivil Anayasa...

Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, adli yıl başlangıcına yönelik yaptığı açıklamasında mevcut yargı reformu çalışmalarının yanı sıra sivil anayasa vurgusu yapmıştı. Daha İyi Yargı Derneği Sivil Anayasa Komisyonu yürütme kurulunu oluşturdu. Kurul üyeleri, Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün, Daha İyi Yargı Derneği Başkan Vekili Av. Hande Hançar, Daha İyi Yargı Derneği Genel Sekreteri Tuğçe Özbilen ve anayasa hukukçusu Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu oldu.

Daha İyi Yargı Derneği Sivil Anayasa Komisyonu Yürütme Kurulu, "Geçmişten geleceğe anayasa" konulu bir panel düzenleyecek. Panelde, anayasa kavramı ile Osmanlı'ndan Türkiye Cumhuriye'tine anayasalar, tarihsel, siyasal, akademik ve güncel unsurları ile ele alınacak.

Türkiye için yargı reformu öneren Daha İyi Yargı Derneği, bu alandaki çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra, “sürdürülebilir yargı bağımsızlığını güvence altına alacak bir sivil anayasa” için de çalışmaya başlatacak.