Dışişleri'nden Yunan adaları için 7 günlük vize açıklaması: AB'den onay geldi

Dışişleri'nden Yunan adaları için 7 günlük vize açıklaması: AB'den onay geldi
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye vatandaşlarına 10 Yunan adasına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize verilmesi uygulamasının AB Komisyonu'nca onaylandığını duyurdu.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, AKP...

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye vatandaşlarına 10 Yunan adasına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize verilmesi uygulamasının AB Komisyonu'nca onaylandığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti sırasında gündeme gelen yedi günlük vize uygulamasına hakkında açıklamalarda bulundu.

Vize uygulanmasına yönelik çalışmanın AB Komisyonu'nca onaylandığını belirten Keçeli, uygulamanın resmen bildirilmesini beklediklerini belirtti.

Konuya ilişkin Yunan makamlarıyla görüşmelerin devam ettiğini belirten Keçeli'nin açıklamaları şöyle:

"Yunanistanlı yetkililer, Sayın Cumhurbaşkanımızın Atina’yı ziyaretleri sırasında, vatandaşlarımızın on Yunan adasına yapacakları turistik seyahatlerde kapıda tek girişli ve yedi gün geçerli vize uygulanmasına yönelik çalışmanın AB Komisyonu'nca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin hazırlanmakta olduğunu tarafımıza aktardılar. Uygulamanın resmen bildirilmesini bekliyoruz. Bu konuda bir süredir çalışılıyordu. Uygulamaya dahil olacak adalarda, gümrük ve pasaport kontrolü gibi gerekli altyapının geliştirilerek vatandaşlarımızın adalara giriş ve çıkışlarda zorluklarla karşı karşıya kalmamaları amacıyla Yunan makamlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor”