Diyarbakır’da, 'Kiracı ev sahibini vurdu' olayının detayları ortaya çıktı: Saldırıyı yapan polis, saldırıya uğrayan hemşire

Diyarbakır’da, 'Kiracı ev sahibini vurdu' olayının detayları ortaya çıktı: Saldırıyı yapan polis, saldırıya uğrayan hemşire
Diyarbakır’da, basına, “Kiracı ev sahibini kurşunladı” şeklinde yansıyan haberde, saldırıyı yapanın polis, saldırıya uğrayanın ise Hemşir olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 16 Ekim’de...

Diyarbakır’da, basına, “Kiracı ev sahibini kurşunladı” şeklinde yansıyan haberde, saldırıyı yapanın polis, saldırıya uğrayanın ise Hemşir olduğu ortaya çıktı. 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 16 Ekim’de meydana gelen ve kamuoyuna, “Kiracı ev sahibini kurşunladı” şeklinde yansıyan haberde, saldırıyı yapanın polis, saldırıya uğrayanın ise Hemşir olduğu ortaya çıktı. 

CEGA’ Medya'nın haberine göre,  Dicle Üniversitesinde Hemşir olarak çalışan Cafer Kartal, Kayapınar’da Stadyum yakınlarında bulunan evinde kiracı olan polis memuru O.K ile konuşmak için gitiği bir pastanede O.K. tarafından 2 kurşun ile bacağından vuruldu.

Bir mermi sol bacağını sıyırırken, diğer mermi ise sağ diz kapağının altında girip 5 kemiğin kırılmasına neden oldu.

“Tabanca ile kafama sıkmak istedi”

Hastaneye kaldırılıp ameliyat olan Cafer Kartal, kiracısının sözleşmesinin bitmesine rağmen 5 aydır evinden çıkmadığını ve piyasanın çok altında bir kira artışı yapmasına rağmen polis olması nedeniyle bunu kabul etmediğini ve kendisinin kafasına sıkmaya çalıştığını, engellediği için 2 merminin bacağına isabet ettiğini söyledi.

Cafer Kartal’ın avukatı Yılmaz Bozkurt, yaşananları anlatırken, müvekkilini sakat edecek şekilde vuran ve kendisi de kamu görevlisi olan polisin ifade verip vermediğini bilmediklerini çünkü Adliyede olayı ile ilgili hiçbir dosya olmadığını söyledi. Polis memurunun Adliye’ye bile gönderilmeden serbest bırakıldığını, “kasten adam öldürmek yada en hafifi silah ile adam yaralamanın” cezası Adliyeye bile gitmeden salıverilmek midir” diye sordu.

“Ceza hukuku adına faciadır”

Avukat Bozkurt, “Halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli olan polisin devletin silahı ile yine başka bir kamu görevlisini öldürmeye yönelik gerçekleştirdiği eylem için Adliyeyi bile görmeden serbest bırakılıp elini kolunu sallayarak dolaşması ceza hukuku adına bir faciadır” dedi.