Erdal Eren, 43. kez anıldı

Erdal Eren, 43. kez anıldı
EMEP, Erdal Eren'i idamının 43. yılında andı.Emek Partisi (EMEP) üyeleri, 12 Eylül askeri cuntasının 13 Aralık 1980 tarihinde 17 yaşındayken yaşını büyüterek idam ettiği Erdal Eren (17) ile Sinan Suner ve Ercan Koca'yı idamlarının...

EMEP, Erdal Eren'i idamının 43. yılında andı.

Emek Partisi (EMEP) üyeleri, 12 Eylül askeri cuntasının 13 Aralık 1980 tarihinde 17 yaşındayken yaşını büyüterek idam ettiği Erdal Eren (17) ile Sinan Suner ve Ercan Koca'yı idamlarının 43. yılında bugün Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı’nda andı.

"Gazze’nin başına düşen mermiler için gerekli çelik üretimini Türkiye’de yapıyor"

EMEP Gençlik Kolları MYK üyesi Bilgesi Kiper, Eren'in idamıyla Türkiye gençliğinin örgütlü gücü, talepleri, geleceğine sahip çıkma iddiasının cezalandırılmak istendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Erdal Eren, 43 yıl önce sermaye darbesi tarafından katledildi. Gençliğin, emekçilerinin sesinin dört bir yandan meydanlara ulaşmasının karşısına asker postalları dikilmişti. Gençliğin kendi değişitirici gücünü fark etmesinin, iradesini emekçi sınıfın mücadelesiyle birleştirip bilimsel sosyalizm saflarında birleşmesinin sembollerinden birisi Erdal Eren’di. Erdal’ın idamı ile cezalandırılmak istenen Türkiye gençliğinin örgütlü gücü, talepleri, geleceğine sahip çıkma iddiasıydı."

AKP hükümetinin İsrail politikasına eleştiren Kiper, AKP'nin "savaş politikalarının derinleşmesine hizmet ettiğini" öne sürdü. Kiper, buna dair şu ifadeleri kullandı:

"Bir taraftan Filistinliler için gözyaşı döküp mitingler düzenlerken, bir taraftan da Gazze’nin başına düşen mermiler için gerekli çelik üretimini Türkiye’de yapıyor. İsrail’e de bu çeliği gönderiyor. Ticaret anlaşmalarını devam ettiriyor. Sevkiyatlar devam ediyor. Ticaret hacmi büyüyor. Yüzde yüze varan vergi indirimi ve milyonlarca liralık teşvikle silah şirketleri büyütülüyor. Türkiye gençliği işte böyle bir ikiyüzlülüğün, böyle bir savaş cenderesinin içerisinde."

"43 yıldır 12 Eylül darbesi devam ediyor."

Ankara 78’liler Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk ise, 12 Eylül darbesinin sürdüğünü belirtti. "Şu ülkenin haline bakın, 12 Eylül'ü aratıyor mu?" diyen Esentürk, şunları kaydetti:

"Onu idam edenler, onu katledenler hala varlıklarını sürdürüyor. Biz diyoruz ki, 43 yıldır 12 Eylül darbesi devam ediyor. Yeniden tahkim edilerek, eksik yanları tamamlanarak devam ediyor. Şu ülkenin haline bakın, 12 Eylül'ü aratıyor mu? Cezaevleri bilim insanları, öğrenciler, öğretmenler, siyasiler tarafından dolduruluyor. Kıblesi 6. Filo ve Beyaz Saray olan, dini imanı para olan, soyguncu, vurguncu, depremi ranta çeviren, pandemiyi fırsata çeviren bir bela başımıza geldi ve devam ediyor. Buna karşı yapmamız gereken şey mücadele etmek. Özelleştirmelere bakın, emekçilerin haklarının gasbına bakın. 12 Eylül devam etmiyor mu sizce? Bir taraftan darbelerden beslenen ve darbeleri Allah'ın lütfu olarak değerlendiren bir anlayış var karşımızda ve beslendikleri darbelerin, onlara ulaşan hortumunu, besin kaynaklarını kesmek devrimcilerinin boynunun borcu olmalıdır. Diğer taraftan egemenler, kirli tarihine sığınarak can almaya, kan dökmeye, haklarımızı gasp etmeye devam ediyorlar. Bizim çağrımız şudur: geçmişimizde direnme kültürünü, direniş kültürünü, birlikte mücadele kültürünü yaşamlarımıza geri çağırmak, Erdal olmak, Deniz olmak, Mahir olmak, İbrahim olmak gerekir diye düşünüyoruz."