CANLI | Filistin-İsrail çatışmasında 5. gün; İsrail'de savaş kabinesi kurulacak

CANLI | Filistin-İsrail çatışmasında 5. gün; İsrail'de savaş kabinesi kurulacak
Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar beşinci gününe girerken, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları gece boyunca devam etti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in düzenlediği...

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar beşinci gününe girerken, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları gece boyunca devam etti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucu 1055 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 bin 184 sivilin de yaralandığını duyurdu.

Hamas'ın başlattığı ve Gazze içinde İsrail'e karşı savaşan 14 örgütün de destek verdiği Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260’ı çocuk, 200’ü kadın olmak üzere 950 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 500 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail basını ise en az 1200 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail-Filistin çatışmalarında gün içinde yaşananlar şöyle:

23.50 Hamas esir aldığı bir kadın ve iki çocuğu serbest bıraktı

Hamas esir aldığı bir kadın ve iki çocuğu serbest bıraktı. Al Jazeera tahliyenin görüntülerini yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Hamas ile rehinelerle ilgili görüştüğü açıklanmıştı.

22.50 ABD: Gazze'deki Filistinliler için güvenli geçiş koridoru konusunda İsrail ve Mısır'la görüşüyoruz

Beyaz Saray, Gazze'de yaşayan Filistinli siviller için insani yardımın önemli olduğunu belirterek, yardımların devam etmesi gerektiğini, güvenli geçiş koridorunun açılması konusunda da İsrail ve Mısır'la görüştüklerini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında soruları yanıtladı.

İsrail-Filistin çatışmasında 22 ABD'linin hayatını kaybettiğini belirten Kirby, 17 ABD'linin de kayıp olduğunu kaydetti. Kirby, bu sayıların artmaya devam edebileceği ihtimaline işaret etti.

Kirby, şu anda rehinelerin kurtarılmasına yönelik herhangi bir operasyonel karar almadıklarını söyledi.

Gazze'deki siviller için güvenli geçiş koridoru açılması hususunda İsrail ve Mısır'la aktif olarak görüştüklerini belirten Kirby, "Hamas'ın yaptıklarından siviller sorumlu değil. Onlar yanlış bir şey yapmadılar." şeklinde konuştu.

22.00 Der Spiegel, Almanya'nın İsrail'e İHA sağlayacağını iddia etti

Alman Der Spiegel dergisi, Almanya'nın, İsrail'in Hamas'a karşı yürüttüğü saldırılara askeri destek sağlayacağını iddia etti. Spiegel'de yer alan haberde, Alman Hava Kuvvetlerinin, Alman pilotların eğitimi için kullanılan Heron tipi 2 insansız hava aracını (İHA) İsrail'in kullanımına vereceği ileri sürüldü.

21.30 Blinken: İsrail'in kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu her şeyi aldığından emin olmaya kararlıyız

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İsrail'e giden uçağa binerken yaptığı açıklamada "İsrail'in kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu her şeyi aldığından emin olmaya kararlıyız... bu durumdan yararlanmaya çalışan herhangi bir tarafa yönelik çok güçlü mesajımızı bir kez daha teyit ediyoruz. Hamas Saldırılarında öldürülen ABDli sayısı artabilir." dedi.

21.10 Guterres: Yakıt, gıda ve su dahil hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmeli

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de New York'taki BM binasında yaptığı açıklamada "Yakıt, gıda ve su dahil hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmeli. Şu anda hızlı ve engelsiz insani erişime ihtiyacımız var." dedi.

21.00 Ankara ve Hamas arasında rehine süreci

Gelen bilgilere göre Ankara rehineler için Hamas'la müzakere süreci yürütüyor.

20.55 Arap Birliği: Gazze'deki Filistinliler derhal durdurulması ve kınanması gereken bir katliama maruz kalıyor

Arap Birliği, İsrail abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını ele almak üzere Mısır'ın başkenti Kahire’de dışişleri bakanları düzeyinde olağan dışı toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, “Gazze'deki Filistinliler derhal durdurulması ve kınanması gereken bir katliama maruz kalıyor.” dedi.

Ebu Gayt, Gazze'deki Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının kınandığı toplantının ardından sonuç bildirgesi yayınlanması bekleniyor.

20.30 DSÖ: Siviller ve insani yardım çalışanları hedef olmamalı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail ile Hamas arasındaki savaşta sivillerin ve insani yardım çalışanlarının hedef olmaması ve her zaman korunmaları gerektiğini belirtti.

Ghebreyesus, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansından (UNRWA) 9 meslektaşının Gazze'de öldüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendiğini söyledi. Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu'ndan (IFRC) yapılan yazılı açıklamada ise 5 IFRC ağı üyesinin İsrail ve Gazze Şeridi'ndeki savaşta öldürüldüğü bildirildi.

20.25 Austin: Hamas kasıtlı olarak sivilleri hedef aldı, sadece Yahudi oldukları için sivilleri öldürdü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Hamas kasıtlı olarak sivilleri hedef aldı, sadece Yahudi oldukları için sivilleri öldürdü" dedi.

19.50 ABD Beyrut Büyükelçiliği: Beyrut Büyükelçiliği tahliye edilmedi

ABD Beyrut Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, konsolosluğun boşaltıldığına dair çıkan haberlere yalanlama geldi. Açıklamada "Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği tahliye edilmedi, açık ve normal şekilde çalışıyor. Aksini söyleyen raporlar yanlıştır." denildi.

19.10 İsrail Ordusu: Lübnan'dan hava sahasına sızma şüphesine ilişkin rapor alındı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Lübnan'dan İsrail hava sahasına sızma şüphesine ilişkin bir rapor alındı." denildi.

19.05 Hamas, Hayfa'ya roket saldırısı gerçekleştirdi, şehirde sirenler çalıyor

Hayfa'da siren sesleri yükseliyor. Hamas güçleri, İsrail'in Hayfa kentine R160 füzesi ateşlediğini açıklamıştı.

18.35- Erdoğan Ürdün kralı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin çatışması ve bölgede ortaya çıkan insani sorunların çözümü için yapılabilecekler konuşulduğu duyuruldu.

18.30- İngiltere'den sosyal medyada Filistin yasakları

İngiltere'nin Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanı Michelle Donelan, sosyal medya platformlarından Hamas'la ilgili şiddet içeriklerinin hızla kaldırılmasını sağlamak amacıyla sosyal medya şirketleriyle "acil toplantı" çağrısında bulundu.

Bakan Donelan, X'ten yaptığı paylaşımda, Hamas'la ilgili her türlü şiddet içeriğinin sosyal medya platformlarından hızla kaldırılması için harekete geçilmesini sağlamak üzere sosyal medya şirketlerine acil toplantı çağrısı yaptığını duyurdu.

17.56- İsrail'de savaş kabinesi kurulması için anlaşma sağlandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve muhalefetteki Benny Gantz, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve buradan roket atışları devam ederken "acil durum hükümeti" kurulması için anlaştı.

Haaretz gazetesinin haberine göre; Netanyahu ve Ulusal Birlik Partisi lideri Gantz, hükümet kurma konusunda uzlaştı. Likud Partisi kaynakları, Netanyahu, eski Genelkurmay Başkanı Gantz ve Savunma Bakanı Gallant'ın "daraltılmış savaş kabinesinde" yer alacağını söyledi.

17.40- İsrail'den Hamas kurucusu öldürüldü iddiası

İsrail kamu yayıncısı KAN, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaştığı mesajda, Hamas'ın kurucularından 'Ebu Usame' olarak da bilinen Abdülfettah Dukhan'ın İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından düzenlenen saldırılar sırasında Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mahallesinde öldürüldüğünü ileri sürdü.

17.70- Mısır'dan ateşkes teklifi

Independent Turkish’in haberine göre Mısır hükümeti, Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırılması için altı saatlik ateşkes teklif etti.

17.20- Askere katılmak için İsrail'e döndüler

Dünyanın çeşitli yerlerinden İsrail vatandaşları hükümetin çağrısına kulak vererek askeri birliklere katılmak için İsrail’e geldi. Havalimanında toplanan halk gelenleri alkışlarla karşıladı.

17.15- Arap Birliği'nden çağrı

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, işlerin daha tehlikeli boyutlara varmaması ve kontrolden çıkmaması için Gazze’de devam eden savaşın bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı.

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığı habere göre, Ebu Gayt, bugün İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ve Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ile Kahire’de ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi. Arap Birliği Sözcüsü Cemal Ruşdi, bugün yaptığı açıklamada, her iki görüşmede de Gazze Şeridi’nde devam eden gerilime odaklanıldığını söyledi.

17.08- Gazze'de ambulans vuruldu

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir ambulansı vurması sonucu üç sağlık çalışanı hayatını kaybetti, Gazze'nin doğusunda da bir sağlık görevlisi öldürüldü.

17.02- Mısır ve BM Gazze'deki sivilleri görüştü

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın Başkanı Philippe Lazzarini ve BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wensland ile Gazze'deki sivillerin durumuyla ilgili Kahire'de görüştü.

Shoukry İsrail'in Gazze'deki kuşatmasının sıkılaştırılmasının ardından, "uluslararası insani hukuk hükümlerini ihlal edecek şekilde toplu cezalandırma, açlık ve kuşatma politikalarının uygulanmasının genişletilmesi" olarak tanımladığı durumun sonuçları konusunda uyardı.

16.00- İsrail 'Fosfor bombası' kullandı iddiası

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde nüfusun yoğun olduğu bölgelere düzenlediği saldırılarda fosfor bombası kullandığını iddia etti.

Fosfor bombası, beyaz fosfor adı verilen kimyasal bir madde içeren bir patlayıcı silahtır. Yangın silahı olarak beyaz fosfor, "1980 Konvansiyonel Silahlar Konvansiyonu" kapsamına girmektedir. Bu konvansiyon yangın silahlarının sivil halk üzerinde veya hava saldırılarında sivillerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde kullanılmasını yasaklanmıştır.

Fosfor dumanının teneffüs edilmesi ciğerlerde ani yaralar oluşmasına ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açmaktadır.

15.55- Waters Filistin bayrağı açtı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının protesto eden Pink Floyd'un kurucularından Roger Waters konserinde Filistin bayrağı açtı.

15.45- Putin'den iki devlet kurulsun çıkışı

Rusya Devlet Başkanı Putin, "İsrail - Filistin çatışması, ABD'nin Ortadoğu politikasının başarısızlığının canlı örneği. ABD, Ortadoğu'daki düzenlemeleri tekeline almaya çalıştı" dedi. Putin ayrıca Filistin devletinin kurulmasının bir 'gereklilik' olduğunu söyledi.

15.30- İsrail'in bombardımanında BM çalışanları hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, cumartesiden bu yana Gazze Şeridi'ndeki İsrail hava saldırılarında 9 çalışanlarının hayatını kaybettiğini bildirdi.

15.00- Britanya Dışişleri Bakanı James Cleverly, İsrail'de

Britanyalı Bakan James Cleverly , İsrailli siyasi liderler ve Hamas saldırılarından kurtulan İsrail vatandaşları ile bir araya gelecek.

14.23- İsrail ordusu Gazze'yi kuşatıyor

İsrail ordusu Gazze'yi kuşatmayı sürdürüyor. Bölgeye tanklar sevk edilirken Gazze havadan uçaklarla bombalanıyor.

13.35- İsrail Lübnan'ı bombaladı

Lübnan Ulusal Haber Ajansı, bugün, Lübnan'dan İsrail'e iki füze atıldığını, İsrail'in de ülkenin güneyindeki iki kasabanın çevresini bombalayarak karşılık verdiğini bildirdi.

Ajans, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Tire bölgesindeki Al-Dahira kasabası civarına top atışları düzenlediğini, Yarin kasabası çevresinin de bombalandığını bildirdi.

12.50- Sivil kayıplar artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucu 1055 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 bin 184 sivilin de yaralandığını duyurdu.

12.30-Gazze'deki hastanelerin elektrik jeneratörleri bitmek üzere

Filistin Sağlık Bakanı Mai El-Kaila, Gazze Şeridi’nde bulunan hastanelerdeki elektrik jeneratörlerini çalıştırmak için gerekli yakıt stoğunun yarın tükeneceğini söyledi.

Bakan bugün Filistin’in Sesi Radyosu’na yaptığı açıklamada, birkaç saat sonra elektrik kesildikten sonra, bu durumun hastanelerdeki ‘felaket koşulları’ daha da kötüleştireceğini söyledi.

Filistin’in Sesi Radyosu’na konuşan bir diğer yetkili olan Enerji Kurumu Başkanı Dhafer Melhem de, elektrik sağlayan tek istasyon olan Gazze Elektrik Şirketi’nde10-12 saatlik elektriğe yetecek yakıt kaldığını açıkladı

12.20- Yahudi yerleşimciler silahlandırılacak

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir 10 Ekim’de yaptığı açıklamada, ‘gönüllü’ ilk müdahale ekiplerine binlerce saldırı tüfeği sağlayacağını ve önceliği ayrım duvarı yakınındaki yerleşimlere ve hem Yahudilerin hem de Arapların yaşadığı ‘karma şehirlere’ vereceğini belirtti.

Ben Gvir sosyal medyada ‘ilk etapta 4.000 İsrail yapımı tüfek dağıtılacağını, bunu en az 6.000 tüfeğin takip edeceğini’ yazdı. Ben Gvir, “Gönüllülere nihayetinde kask ve kurşun geçirmez yelek sağlanacak,” diye ekledi.

12.00- Lübnan'dan füze atıldı

İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail'e ait bir askeri kışlayı hedef alan füze atıldığını belirtti. 

11.00- BM: Gazze'de 260 binden fazla insan evlerini terk etti

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in hava saldırılarının ardından bölgedeki insani durama dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Gazze'de 263 bin 934'ten fazla kişinin evlerini terk ettiğine inanılıyor." ifadesi kullanıldı.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) dün yaptığı açıklamada ise Gazze'deki 175 binden fazla kişinin 88 okula sığındığını ve devam eden İsrail hava saldırıları nedeniyle sayıların arttığını duyurmuştu.

10.50- İsrail saldırılarında 8 gazeteci hayatını kaybetti

İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 8 basın mensubu yaşamını yitirdi, 10'u yaralandı, 2 gazeteci de kayıp. Meslek örgütleri "Gazetecileri koruyun" çağrısı yaptı.

CPJ’nin Mayıs 2023’te yayımladığı bir rapora göre İsrail ordusu son 22 yılda en az 20 gazeteciyi öldürdü. Bugüne kadarki gazeteci cinayetinden tek bir asker bile sorumlu tutulmadı.

İsrail 2022’de de Batı Şeria’daki bir mülteci kampında haber takibi yapan El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile’yi öldürmüştü. Akile’nin ölüm yıl dönümünde açıklanan rapor, İsrail’in gazetecilere yönelik ölümcül güç kullanımının yanı sıra hesap verebilirlikten uzak, yetersiz soruşturmalarını da ortaya koyuyordu.

10.35- Beyt Hanun’da 80’den fazla hedef vuruldu

İsrail Hava Kuvvetleri, başlatılan operasyonun 5’inci gününde de saldırılarını sürdürüyor. İsrail uçakları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’da 80’den fazla hedefin vurulduğunu duyurdu. Öte yandan Al Furkan bölgesinde 200 hedefin, saldırıların devamında ise aynı bölgede 450 hedefin daha vurulduğu belirtildi. İsrail Hava Kuvvetleri, Al Furkan bölgesinin Hamas’ın İsrail’e karşı faaliyetlerinin yürüttüğü noktalardan biri olduğunu açıkladı.

10-20- Gazze'de çok sayıda kişi enkaz altında

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail bombardımanı sonucunda yıkılan evlerin çokluğundan dolayı ekiplerinin yetersiz kaldığını duyurdu. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de birçok bölgede yoğun hava saldırıları sebebiyle çok sayıda kişinin hala enkaz altında olduğu belirtildi.

10.15- Gazze'de uydu görüntüleri yıkımı gözler önüne serdi

Hamas militanlarının saldırısından günler sonra İsrail'in kuşatma altındaki bölgeye düzenlediği hava saldırılarının ardından, uydu görüntüleri Gazze'deki yıkımı gözler önüne serdi.

Maxar Technologies'e ait uydu görüntüleri, hava saldırısından kaynaklanan patlamaları ve yanan konutları gösterdi. Görüntülere göre Gazze'deki Al-Sousi ve Al Gharbi camileri de yıkıldı.

10.00- Blinken, yarın İsrail’e gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yarın İsrail’e gitmek üzere yola çıkacağını duyurdu.

09.50- İsrail ordusundan açıklama: Gazze'den tanık olması daha zor görüntüler gelecek

Hem İsrail'de hem de Gazze'de ölü sayısı artmaya devam ederken İsrail ordusu, çatışmaların sertleşeceği uyarısında bulundu.

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus yayımladığı video güncellemesinde, "Oldukça ağır kayıplar verdik... Ancak bu bizi caydırmayacak ve kararlılığımızı zayıflatmayacak" ifadelerini kullandı.

Conricus çatışmaların yoğunlaşmasından sonra bile İsrail'e verilen desteğin devam edeceğini umduğunu sözlerine ekledi: "Çatışmalar yoğunlaşıp Gazze Şeridi'nden anlaması ve başa çıkması daha zor görüntüler geldiğinde bile bu durumun böyle kalmasını umuyoruz" dedi.

09.30- İsrail'in hava saldırıları sürüyor

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarına gece boyunca devam etti. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin Kazan el-Neccar mahallesine düzenlenen hava saldırıları sonucu bölgeden alev ve dumanlar yükseldi.

Gazze Şeridi'nin batısındaki mahallelerde yaşayan halkın, İsrail savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sebebiyle, evlerinden çıkarak, kentin merkezine sığındığı bildirildi.

09.00- Halk, kent merkezine sığındı

İsrail savaş uçakları, gece boyunca kentin batısındaki mahalleleri, caddeleri ve binaları yoğun şekilde bombalamayı sürdürdü.

Bombardımanın ardından kentin batısındaki Mecmai Ensar bölgesi, Reşid Caddesi ve sahil şeridinden yoğun dumanlar yükseldi.

Hava saldırılarına maruz kalan bölge sakinleri evlerinden çıkarak kentin orta kesimlerine, merkezine doğru yollara düştü.

Kentin doğusundaki Derec, batısındaki Kerame ve kuzeydeki Furkan mahallelerinde yoğun bombardıman devam ediyor.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'nin Furkan Mahallesi'nde, onlarca savaş uçağıyla 200'den fazla hedefin vurulduğu bilgisi paylaşıldı. Açıklamada ayrıca, Furkan Mahallesi'nde son 24 saat içinde 450 noktanın hedef alındığı aktarıldı.

08.35- Hamas'tan işkence açıklaması

Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalına konuşan Hamas Hareketi yöneticilerinden Talal Nassar, Hamas Hareketi'nin İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin açıklamalar yaptı.

Nassar, savaş şartlarından dolayı ele geçirilen İsrailli esirlere işkence yapıldığı ya da öldürüldüğüne ilişkin iddiaları yalanladı.

Nassar şu ifadeleri kullandı: "Direnişin İsrailli esirleri öldürmesi, onlara işkence yapması mümkün değildir. Eli kanlı ve gerçek suçlular, gerçekleri çarpıtan işgalcilerdir. Direniş güçleri, esirlere tüm insani şekliyle muamele ediyor."

Arap liderlere değil, Arap halklarına dayandıklarını dile getiren Nassar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşgal güçlerinin, toprağın sahipleri olan Filistinlilerden korktukları için Gazze'ye kara harekatına kalkışacağını beklemiyorum. Aksa Tufanı operasyonunu yapmaktan dolayı pişman olmadık. Hedefimiz, toprağımızı kurtarmak, bedelinin pahalı olduğunu biliyoruz. Güç dengesinin bizim lehimize olmadığının farkındayız. Dünya bize karşı adil davranmıyor. Ancak halkımız direnişin, denklemi değiştirme gücüne güveniyor."

Gazze çevresinde ve İsrail içlerindeki duruma ilişkin Nassar, "İşgal güçlerinin engel olmak için büyük uğraşısına rağmen, Gazze çevresinde çatışmalar sürüyor, direnişin sızma operasyonları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

06-20 İsrail Ordusu: Mühimmat taşıyan ABD uçağı İsrail'e ulaştı

İsrail ordusu, gelişmiş mühimmat taşıyan ilk ABD uçağının İsrail'e ulaştığını duyurdu. X sosyal medya hesabından açıklama yapan İsrail ordusu, "gelişmiş mühimmat" taşıyan bir uçağın, gece saatlerinde ülkenin güneyindeki İsrail ordusuna ait Nevatim Hava Üssü'ne iniş yaptığını bildirdi.