Haber-Sen 2 No’lu Şube: PTT yönetimi, çözümü taşeron işçide arıyor

Haber-Sen 2 No’lu Şube: PTT yönetimi, çözümü taşeron işçide arıyor
Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı son yazıya dair açıklama yapan Haber-Sen 2 No’lu Şube, taşeron işçiliğe karşı çıkarak “PTT yönetimi, çözümü güvencesiz personel çalıştırmakta aramaktadır.”...

Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı son yazıya dair açıklama yapan Haber-Sen 2 No’lu Şube, taşeron işçiliğe karşı çıkarak “PTT yönetimi, çözümü güvencesiz personel çalıştırmakta aramaktadır.” dedi.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) 2 No’lu Şube bugün başkentte Babaharman Posta Dağıtım Merkezi Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Şube Başkanı Yaşar Polat okudu. Polat, on yıl önce anonim şirket yapılan PTT’nin parçalı istihdam biçimini eleştirdi. PTT Genel Müdürlüğü’nün 399’lu, İHS’li ve firma personeli dağıtıcıların belli şartları taşıması halinde taşeron işçi olarak dağıtım birimlerinde görev alabileceğini belirttiği yazıya dikkat çekti. Kanuna göre 55 yaşını dolduran dağıtıcıların “yıpranma” gerekçesiyle zorunlu emekli olduğunu hatırlattı. Dağıtıcıların işçi olarak çalıştırılacak olmasına tepki gösteren Polat, “Gerek kadrolu personel alımı gerekse dağıtıcıların re’sen emeklilik yaşı olan 55 yaşın 60’a çıkarılmasına yönelik hiçbir çalışma yapmayan ve iş yoğunluğu nedeniyle personelin sırtına ağır bir yük yükleyen PTT yönetimi, çözümü güvencesiz personel çalıştırmakta aramaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Emekçilerin ‘tabutta emeklilik’ hakkına sahip olduğunu gösteriyor”

Polat, PTT’nin yayınladığı bu yazıyla amacının güvencesiz personel çalıştırmayı sürdürmek ve emekli dağıtıcılara iş alanı sağlamak olduğuna işaret etti. “Tabutta emeklilik” diye nitelediği taşeronlaşma sistemine ilişkin şöyle konuştu:

“Otuz yılı aşkın süre çalışıp emekli olan bir dağıtıcının aldığı emekli ikramiyesiyle bir ev ya da araba bile alamadığı bilinmektedir. Bundan dolayı emekli olan bir dağıtıcıya iş alanı sağlamak gibi görünen bu yeni taşeronlaşma sistemi bize emekçilerin ‘tabutta emeklilik’ hakkına sahip olduğunu göstermektedir. Birçoğu ortopedik meslek hastalıklarına sahip dağıtıcıların emekli olduklarında artık rahat etmesi gerekirken, kendilerini hala çalışmak zorunda hissederek taşeron olarak tekrar mesleğe dönmeleri kabul edilemez. Kendilerine onurlu bir yaşam için gerekli olan emekli ikramiyesi ve aylığının verilmesi elzemdir.”