Hakkari'de çikolata için çocuğu depoya kapatan 2 şüpheli gözaltında

Hakkari'de çikolata için çocuğu depoya kapatan 2 şüpheli gözaltında
Hakkari'de bir zincir markette 'çikolata için çocuğu depoya kapatanlara' yönelik soruşturmada market çalışanı iki kişi gözaltına alındı.Hakkari'de, "bir zincir markette çocuğun çikolata için depoya kapatıldığı" iddiasına...

Hakkari'de bir zincir markette 'çikolata için çocuğu depoya kapatanlara' yönelik soruşturmada market çalışanı iki kişi gözaltına alındı.

Hakkari'de, "bir zincir markette çocuğun çikolata için depoya kapatıldığı" iddiasına ilişkin, "çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında "Hakkari'de zincir markette tepki çeken olay, çocuğu çikolata için market deposuna kapattılar" şeklinde paylaşımların yapıldığı belirtildi.

Bunun üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Market yetkilileri ve eylemde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında 'çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Adalet Bakanı Tunç: Çocuğun üstün yararını zedeleyecek harekete izin vermeyiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza yapılan her türlü olumsuz eyleme karşı çok hassas olduğumuz bilinmelidir. Çocuğun üstün yararını zedeleyecek hiçbir harekete izin vermeyiz. Adalet Bakanlığı olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerekli soruşturma başlatılmıştır."