Hukuk fakültesi öğrencisi 'Can Atalay' kararına karşı Çağlayan'da nöbete başladı

Hukuk fakültesi öğrencisi 'Can Atalay' kararına karşı Çağlayan'da nöbete başladı
Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, TİP Hatay Milletvekili hakkında AYM tarafından verilen tahliye kararına uymamasına ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşı tepkiler sürüyor. Bir tepki de hukuk fakültesi öğrencisi...

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, TİP Hatay Milletvekili hakkında AYM tarafından verilen tahliye kararına uymamasına ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşı tepkiler sürüyor. Bir tepki de hukuk fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Aslan'dan geldi. Aslan, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde nöbete başladığını duyurdu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, dün verdiği kararda AYM tarafından Can Atalay hakkında verilen tahliye kararına uymayacağını belirtti ve karara imza atan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kararın ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş, alınan kararı TBMM'ye karşı bir darbe girişimi olarak nitelendirerek, "Tüm yurttaşlarımızı, tüm siyasi partileri bu paralel yargı darbesi girişimi karşısında ortak tavır almaya çağırıyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olağanüstü topladığı Meclis grubundan sonra tüm vatandaşları yargı darbesine karşı direnmeye çağırdı.

Hukuk fakültesi öğrencisi nöbete başladı

Bir tepki de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Aslan'dan geldi. Aslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çağlayan Adliyesi önünde nöbete başladığını duyurdu. Aslan'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiyedeki anayasal düzeni korumak her vatandaşın bir görevidir. Anayasal düzen türk vatandaşlarının namusudur. Bugün namusumuza el uzatan Yargıtay 3. Ceza Dairesine karşı Çağlayan adliyesi önünde nöbette geçiriyorum. Katılmak, sohbet etmek isteyen olursa beklerim. (Çayım olacak)"

Çağrısı karşılık buldu

2 saati aşkın süredir Çağlayan Adliyesi önünde nöbette olan hukuk fakültesi Öğrencisi Aslan'ın yanına, Umut isimli bir genç dahil oldu. 

Ömer Faruk Aslan, sosyal medya hesabından fotoğrafını paylaştı.

"Şimdi sıra burada"

Gazeteci Kazım Kızıl'a konuşan Ömer Faruk Aslan, bu nöbete başlamaktaki esin kaynağının Saraçhane'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için bir ay boyunca tuttukları nöbet olduğunu dile getirerek ""Orada yaklaşık bir ay boyunca tepki göstermiştik. Şimdi sıra burada." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "karara direnme" çağrısını adliyeye geldikten sonra öğrendiğini belirten Aslan "Bu yöndeki ilk twitimi attığımda henüz açıklama yoktu. Twit attıktan sonra buraya geldim zaten. Telefonumun şarjı az olduğu için de açıklamayı dinleyemedim.

Desteğe gelen bir akadaşıma sordum, o anlattı içeriğini. Açıkçası isabetli bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Ancak ben buraya herhangi bir siyasi partinin açıklamasına istinaden gelmiş değilim. Tamamen bireysel tepkimi ortaya koymak için Türk Bayrağı'mı alıp geldim.

"Şu an için olumsuz bir durum yok"

Ben Anayasa'da bulunan bildirimsiz protesto hakkımı kullanmaya geldim. Çağlayan Adliyesi'nin önündeyim, burada karakol var zaten. Şu an için olumsuz bir durum yok"

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın ve CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç da adliye önünde nöbetine devam eden Ömer Faruk Aslan'a destek ziyaretinde bulundular.

"Bugünün yalnız tamamladığım son gün olacağına inanıyorum"

Sabah 6'da eylemini sonlandıran Aslan, "Geceyi sonlandırıyorum. Katılım gösteren, sosyal medyadan paylaşım yapan herkese çok teşekkürler. Bugünün yalnız tamamladığım son gün olacağına inanıyorum. Yarın görüşmek üzere hoşçakalın" dedi.