İçişleri Bakanı Yerlikaya: Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu karteli Türkiye'de yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu karteli Türkiye'de yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, İstanbul'da düzenlenen "Kartel Operasyonu" ile Güney Amerika'dan Avrupa'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan Kompanio Bello isimli uyuşturucu kartelinin lideri...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, İstanbul'da düzenlenen "Kartel Operasyonu" ile Güney Amerika'dan Avrupa'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan Kompanio Bello isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi'nin Türkiye'de yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İtalya ve Arnavutluk makamları tarafından Kırmızı Bülten ile aranan Güney Amerikalı uyuşturucu karteli Kompanio Bello'nun lideri Dritan Rexhepi'nin, "Kartel Operasyonu" ile yakalandığını duyurdu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla düzenlenen operasyon ile kartel liderinin yerini belirleyen ekipler, kartel liderini Beylikdüzü'nde kıskıvrak yakaladı.

Zehir tacirinin ülkeye, İstanbul Havalimanı üzerinden Benjamin Omar Perez Garcia ismine kayıtlı Kolombiya pasaportuyla girdiği öğrenildi.

Uyuşturucu karteli, İtalya ve Arnavutluk makamlarınca “Kasten Adam Öldürme, Uyuşturucu, Adam kaçırma/Hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat” suçlarından kırmızı bülten ile aranıyordu.

Ali Yerlikaya tarafından yapılan paylaşım şu şekilde: