İsmail Saymaz: Reza Zarrab’ın babası İstanbul’da öldü

İsmail Saymaz: Reza Zarrab’ın babası İstanbul’da öldü
Hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle tutuklandığı ABD'de itirafçı olarak serbest kalan İranlı iş insanı Reza Zarrab'ın Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan babası Hüseyin Zarrab'ın, bir süredir tedavi gördüğü...

Hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle tutuklandığı ABD'de itirafçı olarak serbest kalan İranlı iş insanı Reza Zarrab'ın Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan babası Hüseyin Zarrab'ın, bir süredir tedavi gördüğü hastanede öldüğü öğrenildi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 17-25 rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının baş aktörlerinden olan, 22 Mart 2016’da kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklanan ardından yaptığı anlaşmayla serbest kalan Reza Zarrab’ın babası Hüseyin Zarrab’ın geçen cumartesi günü İstanbul’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini yazdı.

Saymaz, “Bir vakitler İran’ın en güçlü adamlarından gösterilen, eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın arkadaşı Hüseyin Zarrab, Kapalıçarşı’da kuyumcuydu. İran’ın ambargoyu delmek için kurduğu altın ticaretine dayalı kayıt dışı ekonominin esas unsuruydu” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.