İstanbul Üniversitesi “Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalığı” için sarı ışıkla aydınlatıldı

İstanbul Üniversitesi “Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalığı” için sarı ışıkla aydınlatıldı
İstanbul Üniversitesi’nin ana kapısı 26 Eylül Salı akşamı Çocukluk Çağı Kanser Farkındalığı için sarı ışıkla aydınlatıldı. Ana giriş kapısı 29 Eylül Cuma akşamı da Dünya Kalp Günü için kırmızı renk ile...

İstanbul Üniversitesi’nin ana kapısı 26 Eylül Salı akşamı Çocukluk Çağı Kanser Farkındalığı için sarı ışıkla aydınlatıldı. Ana giriş kapısı 29 Eylül Cuma akşamı da Dünya Kalp Günü için kırmızı renk ile ışıklandırılacak.

İÜ basın açıklaması şöyle:

Dünyada her yıl yaklaşık olarak 400.000 çocuğa kanser tanısı konmaktadır. Günümüzde güncel tedavi yöntemleriyle çocukluk çağı kanserlerinde tedavi başarısı %70-80’lere çıkmıştır. Her hastalığın tedavisinde olduğu gibi çocukluk çağı kanserlerinin tedavisinde de erken tanı çok önemlidir. Tanıdan başlayarak, tedavi boyunca ve sonrasında uzun süreli olarak yakın takip gerektiren bu süreçte çocuklara ve ailelere destek olmak, toplumun bu konudaki farkındalığını arttırmak da büyük önem teşkil etmektedir. Bu konuda kanser tanısı almış çocuk/ergen ve ailelerinin kurduğu “Childhood Canser International (CCI)” ve “Uluslararası Çocuk Onkoloji Derneği – International Society of Pediatric Oncology (SIOP)” gibi kuruluşlar her yıl eylül ayında bu konuya dikkat çekmek için bir etkinlik düzenlemektedir. Bu etkinlikte çocukları onurlandırmak adına altın rengi kullanılmakta ve son yıllarda bu bağlamda birçok önemli bina altın rengi aydınlatmalarla ışıklandırılmaktadır.

Bu yıl da çocuk çağı kanserlerine ilgi çekmek, farkındalığı arttırmak ve kanserleri çocuklarımıza ve ailelerine desteğimizi göstermek adına Tarihi Ana Kapı’mızı sarı renkli aydınlatmalarla ışıklandırıyoruz. İstanbul Üniversitesi olarak çocuklarımıza sağlıklı yıllar diliyor ve onların geleceği için çalışmaya devam ediyoruz.