İstanbul'da 'Kalkan' operasyonu: 512 düzensiz göçmen yakalandı

İstanbul'da 'Kalkan' operasyonu: 512 düzensiz göçmen yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta yapılan denetimlerde 512 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen "Kalkan" operasyonlarında 512 düzensiz göçmenin...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta yapılan denetimlerde 512 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen "Kalkan" operasyonlarında 512 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada yakalanan göçmenlerden 318'ine evini kiralayan 41 ev sahibine de cezai işlem uygulandığını açıkladı.

41 ev sahibine cezai işlem uygulandı

Bakan Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada; İstanbul Valiliği koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Esenyurt'ta düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele kapsamında konut, metruk bina, park, bahçe, cadde ve sokaklarda yol uygulaması ve denetimler yapıldı.

452 polis ve Göç Başkanlığı ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 512 düzensiz göçmen yakalandı. 512 göçmenden 318'inin ise kalabalık biçimde yaşadıkları konutlarda yakalandıkları belirtildi. Kaçak göçmenlere ev kiralayan 41 kişiye de para cezası uygulanıp, evlerinin mühürlendiği açıklandı.