İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden TELE 1'e Kayyum tepkisi
(İZMİR) – İzmir Gazeteciler Cemiyeti, TELE 1 Televizyonu'na kayyum atanmasına dair bir açıklama yaparak "Merdan Yanardağ'ın gözaltına alınması, kanalı bünyesinde barındıran şirkete kayyum atanması kararı kabul edilemez. Hakikatin haberleştirilmesinin cezalandırıldığı, gazetecilerin casuslukla suçlandığı bir düzende basın özgürlüğünden bahsedilemez" vurgusunu yaptı.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), TELE 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın "casusluk" sorgusu kapsamında gözaltına alınması ve kanala bağlı şirketine kayyum atanması durumuna tepki gösterdi.
İGC tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşler yer aldı:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "casusluk" soruşturması kapsamında TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın gözaltına alınması, kanalı bünyesinde barındıran şirkete kayyum atanması kararı kabul edilemez. Hakikatin haberleştirilmesinin cezalandırıldığı, gazetecilerin casuslukla suçlandığı bir düzende basın özgürlüğünden bahsedilemez. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyor, halkın haber alma hakkı için mücadele eden tüm meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Gazetecilik suç değildir!"
Kaynak:ANKA