Kadıköy'de 23 Nisan coşkusu

Kadıköy'de 23 Nisan coşkusu
Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 104. yıl önce tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı kutlamak isteyen yüzlerce çocuk, 23 Nisan’da aileleriyle birlikte Kadıköy’ün parklarına akın etti. Kadıköy Belediyesi’nin 21 Nisan Cumartesi günü startını verdiği 23 Nisan kutlamaları, bugün de 5 ayrı parkta gerçekleştirilen onlarca etkinlikle devam etti.

Kadıköy’ün parkları çocuklar için bayram yerine dönüştürüldü

Kadıköy’de 23 Nisan coşkusunu yaşamak isteyenler gün boyu Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Yoğurtçu Parkı, 23 Nisan Parkı (SahrayıCedit), Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı (Fikirtepe), Yaratıcılık ve Sanat Parkı (Acıbadem) olmak üzere 5 parkta gerçekleştirilen etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Kutlamaların merkezi olan Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda ünlü şarkıcı Evrencan Gündüz ve son dönemde çocukların büyük beğenisini kazanan müzik grubu Şubadap sahne aldı. Kadıköy’ün parkları ayrıca birçok branşta spor yarışmalarına, dans gösterilerine, tiyatro oyunlarına, karikatürden seramiğe onlarca dalda eğitici ve eğlenceli atölyelere de ev sahipliği yaptı. Parklarda kurulan şişme oyun alanlarında doya doya oynama fırsatı bulan çocuklar, geleneksel oyunlar olan halat çekme, seksek, çuval yarışı, yakan top gibi oyunlarla da eğlencenin tadını çıkardı. Her yaş grubundan çocuklara özel olarak hazırlanan etkinlikler sayesinde Kadıköy’de çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

kbld-230424-28.jpg

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencisi 100 çocuk ise küçük kumaşlara boyalarla hayallerindeki 23 Nisan’ı çizdi ve daha sonra bu kumaşlar birleştirilerek yaklaşık 12 metrekarelik bir pankart olarak belediye binasına asıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve çocuklar daha sonra tuval kumaşına yaptıkları resimlerin birleştirilip dikilmesiyle oluşturulan ve belediye binasına asılan pankart önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kösedağı: Kadıköy’de milli bayramlar hak ettiği gibi bu şekilde kutlanır

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarla birlikte kutladı. Kadıköy’ün parklarında gerçekleştirilen etkinliklere katılan Kösedağı, bazen çocuklarla basketbol ya da tenis oynadı bazen de çocuklarla sohbet edip onların Kadıköy’e dair isteklerini, hayallerini dinledi. Başkan Kösedağı, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biz Kadıköylüyüz. Kadıköy’de bayramlar hak ettiği gibi kutlanır, bu şekilde kutlanır. 4 gündür ekibimizle birlikte 5 ayrı noktada yüzlerce aktiviteyle genç kardeşlerimizi, çocuklarımızı bu anlamlı güne hazırlamaya, onları mutlu etmeye çalışıyoruz. 23 Nisan’da da, 19 Mayıs’ta da, 29 Ekim’de de kat kat üzerine koyarak milli bayramlarımızı hak ettiği gibi kutlamaya devam edeceğiz.”

kbld-230424-15.jpg