Kamu Başdenetçisi Malkoç: Filistin olayı, dünya için bir laboratuvar

Kamu Başdenetçisi Malkoç: Filistin olayı, dünya için bir laboratuvar
Kamu Başdenetçisi Malkoç, katıldığı bir etkinlikte Filistin'de yaşananları "Filistin olayı, Gazze olayı dünya için bir laboratuvardır." diyerek değerlendirdi.Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bursa Uludağ Üniversitesi'nde...

Kamu Başdenetçisi Malkoç, katıldığı bir etkinlikte Filistin'de yaşananları "Filistin olayı, Gazze olayı dünya için bir laboratuvardır." diyerek değerlendirdi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bursa Uludağ Üniversitesi'nde "Ombudsman Gençlerle Buluşuyor" etkinliğe katıldı. Etkinlikte 'Türkiye Yüzyılında Ombudsmanlık ve Üniversiteler' konu başlığında konuşan Malkoç, dünyada İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan sistemin çöktüğünü öne sürdü.

İsrail'in kurulduğu günden beri işgalini sürdürdüğünü söyleyerek, "İsrail de insanlık suçu işliyor, katliam yapıyor. Savaş değil, katliam." dedi. Başta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olmak üzere İsrail'in Filistin'e yaptıklarından dolayı yargılanacağını kaydetti. Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'e yönelik tutumundan ötürü Endonezya'dan Berlin'e kadar birçok ülkenin İsrail konusunda harekete geçtiğini dile getirdi. "Filistin olayı, Gazze olayı dünya için bir laboratuvardır." diyen Malkoç, dünyada İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan sistemin çöktüğünü ileri sürdü. Malkoç, buna dair "Bu, aynı zamanda Avrupa'nın ve Amerika Birleşik Devletleri'nin üzerine kurulduğu medeniyetin iflasıdır. Gazze olayının, Filistin olayının sonucu budur" diye konuştu. Dünyanın huzura, barışa, refaha ve adalete ihtiyacı olduğunu söyleyen Malkoç, dünyada "ahlaka dayalı, adalete dayalı, insafa dayalı, hakkaniyete dayalı, yeni bir medeniyet" kurulması gerektiğini belirtti. "Yeni medeniyet"in kuruluşunun öncülüğünü Türkiye'nin yapacağına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni bir medeniyet yani Türkiye Yüzyılı, sizin omuzlarınızda yükselecek. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız bunun öncülüğünü yapıyor. Türkiye, bunun öncülüğünü yapıyor" (DHA)