Karahantepe’de bulunan penisli heykelin bu kez üzeri kapatıldı

Karahantepe’de bulunan penisli heykelin bu kez üzeri kapatıldı
Daha önce haberlerde yayımlanmadığı için sansür tartışmalarına konu olan erekte hâldeki penisli insan heykelinin bu kez de üzeri kapatıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Karahantepe’de yürüttüğü kazı çalışmalarında...

Daha önce haberlerde yayımlanmadığı için sansür tartışmalarına konu olan erekte hâldeki penisli insan heykelinin bu kez de üzeri kapatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Karahantepe’de yürüttüğü kazı çalışmalarında 2,3 metre yüksekliğindeki insan heykeli, bir sekinin içerisinde zemine sabitlenmiş olarak bulunmuştu. Penisi olan insan heykeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bazı televizyon kanalları tarafından sansürlenerek yayınlandığı tartışmaları ile gündeme gelmişti.

O günden beri Karahantepe’deki heykel gündemden düşmedi. Erekte hâldeki penisli insan heykelinin dikdörtgen bir kutuya konulduğu ortaya çıktı. Yetkililer, heykelin kireç taşından yapıldığını ve yağmurdan etkilenme özelliği bulunduğunu belirterek, heykelin korunmaya alınmasının gerekli olduğunu savundu.

Heykelin son durumunun sosyal medyada paylaşılmasının ardından birçok yorum yapıldı. Dikdörtgen kutuya konulan heykelin penis görüntüsü yüzünden kapatıldığını iddia eden kullanıcılar “Namahrem var”, “Keşke bir şort giydirselerdi” gibi yorumlar yaptı.