Kırmızı bültenle aranan çete lideri Türk vatandaşlığı pazarlamış

Kırmızı bültenle aranan çete lideri Türk vatandaşlığı pazarlamış
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, "Comanchero" çetesi liderlerinin gayrimenkul alarak vatandaşlık elde etmesi, vatandaşlık pazarlaması ve vatandaşlık işlerini eski polisin takip ettiğini yazdı.Gazeteci İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, "Comanchero" çetesi liderlerinin gayrimenkul alarak vatandaşlık elde etmesi, vatandaşlık pazarlaması ve vatandaşlık işlerini eski polisin takip ettiğini yazdı.

Gazeteci İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla çökertilen Avustralya merkezli suç örgütü Comanchero'nun lideri "Reis" lakaplı Hakan Ayık'ın, gayrimenkul satış yoluyla çete liderlerine vatandaşlık almasına aracılık ettiğini yazdı.

Saymaz, Yeni Zelanda tarafından suç örgütüne üye olma, uyuşturucu ve kara para aklama suçlarından Kırmızı Bülten'le aranan Ngakuru'nun, oturum izni ve vatandaşlık almak için Visal Danışmanlık isimli şirkette 18 Temmuz 2020 - 11 Aralık 2022 tarihleri arasında pazarlama sorumlusu olarak sigortalı çalıştığını ifade etti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Comanchero çetesinin lideri Hakan Ayık'ın gayrimenkul alarak vatandaşlık pazarlaması işine aracılık eden ve Kafes Operasyonu kapsamında yakalanarak tutuklanan M.S.’nin eski polis olmasına; bu operasyon gerçekleştiğinde abisi H.S.’nin de Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olduğuna dikkati çekti.

Hakan Ayık’ın M.S.’ye vatandaşlık için müşteri getirdiğini yazan Saymaz, kırmızı bültenle aranan kişilere çıkan çalışma iznini de gündeme taşıdı.

Saymaz yazısında şu soruları gündeme getirdi:

- Ayık, Kırmızı Bültenle arandığı halde neden Avusturalya'ya teslim edilmedi?

- Ayık'ın iki ruhsatlı silah aldığı doğru mu?

- Bu ruhsatlar nasıl verildi?

- Maximilian Rivkin, Kırmızı Bültenle aranırken, nasıl olur da parmak izi alındığı halde oturum izni ve vatandaşlık kazanabildi?

- İstihbarat incelemedi mi?

- Her şey bir yana… M.S'nin Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olan ağabeyi H.S., nasıl olur da kardeşinin oturum izni ve vatandaşlık ‘hizmeti' verdiği yabancı kişilerin Kırmızı Bültenle aranan uluslararası çapta uyuşturucu satıcıları olduğunu bilmez?

Kaynak: Sözcü Gazetesi