Küresel tasarım buluşması İstanbul’a geliyor
Global Design Forum, ilk kez İstanbul’da düzenleniyor. Dört gün sürecek etkinlik, tasarım dünyasının uluslararası isimlerini kentte bir araya getirecek.
GAZETE PENCERE - Londra Tasarım Festivali’nin önemli etkinliklerinden Global Design Forum, bu yıl İstanbul edisyonuyla gerçekleştirilecek. 13–16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek program, forum oturumlarının yanı sıra şehrin farklı noktalarına yayılan etkinliklerle tasarım dünyasını buluşturacak.
Dört gün sürecek etkinlikte konuşmalar, paneller ve tartışmaların yanı sıra enstalasyonlar, araştırma projeleri ve interaktif çalışmalar yer alacak. Programın iki günü forum oturumlarına ayrılırken, diğer günlerde kent genelinde tasarım odaklı etkinlikler düzenlenecek.
Forum; tasarımcıları, sanatçıları, mimarları, akademisyenleri ve kültür yöneticilerini bir araya getirerek tasarımın güncel dünyadaki rolünü tartışmaya açmayı hedefliyor. Etkinlik, İstanbul ve Londra merkezli People & Places & Ideas iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.
“WORLDS IN CONTACT” TEMASI
Forum, “Worlds in Contact” teması çerçevesinde düzenlenecek. Bu kapsamda ekoloji, teknoloji, göç ve eşitsizlik gibi küresel meseleler üzerinden tasarımın nasıl bir rol üstlenebileceği ele alınacak.
Global Design Forum’un kurucularından Ben Evans, etkinliğe ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
“Global Design Forum İstanbul’un hayata geçirilmesi, tasarım alanında gerçek anlamda uluslararası bir iletişim platformu oluşturma hedefimiz açısından heyecan verici yeni bir dönemi temsil ediyor. Kültürlerin kesişim noktasında yer alan İstanbul, tasarımın küresel meselelerle nasıl ilişki kurabileceğini araştırırken yerel kimliği de görünür kılmak için ilham verici bir zemin sunuyor. Forumun yaratıcı etkileşim ruhunu bu olağanüstü kente taşımak üzere People & Places & Ideas ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

İSTANBUL’A ÖZGÜ BİR KURGU
Forumun artistik direktörlüğünü üstlenen Melek Zeynep Bulut ise programın İstanbul’un çok katmanlı yapısından ilham aldığını vurguladı:
“İstanbul başlamayan ve bitmeyen, parçalarının birbirine bağlanma biçimleriyle özgünleşen ve bu nedenle sınırları hiçbir zaman tam olarak tanımlanamayan dünyanın en nevi şahsına münhasır şehirlerinden biri... Program da kendiliğinden ‘şehirde bir performans’ olarak konumlanıyor.”
Kaynak:Haber Merkezi