MSB: Azerbaycan ordusunun operasyonunun ardından herhangi bir ateşkes ihlali tespit edilmedi

MSB: Azerbaycan ordusunun operasyonunun ardından herhangi bir ateşkes ihlali tespit edilmedi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları Azerbaycan ordusunun Karabağ’daki antiterör operasyonu sonrasında bölgedeki son durum ile Türk Rus Ortak Merkez Komutanlığının çalışmalarına ilişkin, sürecin yakından takip edildiğini...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları Azerbaycan ordusunun Karabağ’daki antiterör operasyonu sonrasında bölgedeki son durum ile Türk Rus Ortak Merkez Komutanlığının çalışmalarına ilişkin, sürecin yakından takip edildiğini ifade etti. Merkezin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren kaynaklar, Azerbaycan ordusunun operasyonunun ardından bölgede herhangi bir ateşkes ihlalinin tespit edilmediğini kaydetti.

MSB kaynakları Libya'daki sel felaketi, Azerbaycan ordusunun Karabağ'daki antiterör operasyonu ve Suriye'nin kuzeyinde Arap aşiretleriyle terör örgütü arasındaki çatışmalara ilişkin bilgi verdi.

LİBYA’YA YARDIM ELİ UZATAN İLK ÜLKE TÜRKİYE”

Sel felaketinin yaşandığı Libya’daki yardım çalışmalarına ilişkin soru üzerine bakanlık kaynakları, yaşanan felaketin ardından Libya’ya yardım eli uzatan ilk ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çekti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait üç uçağın arama-kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdığını hatırlatan kaynaklar, sonrasında TCG Bayraktar, TCG Sancaktar ve TCG Osmangazi ile dört seferde yardım malzemeleri ve araç-gereçlerin gönderildiğini aktardı. Kaynaklar, yardım faaliyetlerin AFAD koordinesinde devam ettiğini belirtti.

AZERBAYCAN ORDUSUNUN OPERASYONUNUN ARDINDAN BÖLGEDE HERHANGİ BİR ATEŞKES İHLALİ TESPİT EDİLMEDİ”

Azerbaycan ordusunun Karabağ’daki antiterör operasyonu sonrasında bölgedeki son durum ile Türk Rus Ortak Merkez Komutanlığı’nın çalışmalarına ilişkin soru üzerine kaynaklar, süreci yakından takip ettiklerini ifade etti. Merkezin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren kaynaklar, Azerbaycan ordusunun operasyonunun ardından bölgede herhangi bir ateşkes ihlalinin tespit edilmediğini kaydetti.

BİRLİKLERİMİZİN VE PERSONELİMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ”

Suriye’nin kuzeyinde Arap aşiretleriyle terör örgütü arasındaki çatışmalar hatırlatılarak TSK unsurlarının durumuna ilişkin soru üzerine kaynaklar, “Birliklerimizin ve personelimizin güvenliği için gerekli her türlü tedbiri alıyoruz, olumsuz bir durum söz konusu değil” yanıtını verdi.