Muharrem İnce ile Halil Konakçı arasında 'Şeyh Sait' tartışması

Muharrem İnce ile Halil Konakçı arasında 'Şeyh Sait' tartışması
Sosyal medyada yaptığı radikal açıklamalarla gündem olan imam Halil Konakçı, "Şeyh Sait bir halk kahramanıdır" demişti. Bunun üzerine Muharrem İnce "Sadece Şeyh Sait değil, Halil Konakçı da haindir" paylaşımında bulunmuştu....

Sosyal medyada yaptığı radikal açıklamalarla gündem olan imam Halil Konakçı, "Şeyh Sait bir halk kahramanıdır" demişti. Bunun üzerine Muharrem İnce "Sadece Şeyh Sait değil, Halil Konakçı da haindir" paylaşımında bulunmuştu. Konakçı'dan Muharrem İnce'ye yanıt geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir yol için Şeyh Said Bulvarı adını kullanma kararı almasının ardından tartışmaların başladığı ortamda, Halil Konakçı'nın Şeyh Said'e yönelik "Şeyh Sait bir halk kahramanıdır" sözleri büyük yankı uyandırdı.

Muharrem İnce, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Sadece Şeyh Said değil, Halil Konakçı da haindir!" ifadelerini kullandı.

"Son kullanma tarihi geçmiş Muharrem"

Muharrem İnce'nin bu sözlerine Halil Konakçı'dan yanıt geldi. Konakçı'nın paylaşımı şu şekilde:

Son kullanma tarihi geçmiş Muharrem; şahsıma o ettiğin lafı aynen sana iade ediyorum çünkü sana daha çok yakışıyor.

"Bak Muharrem senin milli şefin dönemin başbakanı İsmet İnönü’nün yazdığı ve bilgi yayınevinin bastığı hatıratından ne diyor ; “Şeyh Said’in İngilizler ile bağlantısını çok aradık ama bulamadık” diye yazmış İsmet İnönü. Dönemin mahkeme zabıtlarını, kayıtlarını ve vesikalarını okuyabilecek kabiliyetin yok bari şefinin hatırasını okusaydın. Neyse ayılınca okursun."