Obezite alarmı İstanbul’da masaya yatırılacak
33. Avrupa Obezite Kongresi (ECO 2026), bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleştirilecek. 12-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek kongrede, obezite alanındaki güncel bilimsel gelişmeler ve yeni tedavi yaklaşımları masaya yatırılacak.
GAZETE PENCERE - Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği (EASO) tarafından organize edilen kongreye dünyanın farklı ülkelerinden binlerce sağlık profesyonelinin katılması bekleniyor. Avrupa’da obezite oranının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı organizasyonda, obeziteyle mücadelede uluslararası iş birlikleri ve bilimsel çalışmalar öne çıkacak.
Kongrenin paydaşları arasında yer alan Novo Nordisk, etkinlik kapsamında obezite yönetimine ilişkin yeni bilimsel verilerini paylaşacağını duyurdu. Şirketin toplam 52 bilimsel özeti ilk kez kamuoyuna sunacağı belirtildi.
KADIN SAĞLIĞI VE MENOPOZ DÖNEMİ ÖNE ÇIKACAK
Kongrede özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda obezite yönetimi üzerine yapılan çalışmalar dikkat çekecek. Uzmanlar, menopoz sürecinde kilo kontrolünün sağlık üzerindeki etkilerini ve obezite yönetiminin yaşam kalitesine katkılarını değerlendirecek. Ayrıca menopoz döneminde sık görülen sağlık sorunlarıyla obezite arasındaki ilişkiye dair güncel araştırmalar da paylaşılacak.

Obezitenin yalnızca kilo problemi değil, biyolojik ve kronik bir hastalık olarak ele alınacağı kongrede; tedavi yöntemleri, hasta yönetimi ve yeni bilimsel yaklaşımlar da geniş kapsamlı oturumlarla tartışılacak.
Kaynak:Haber Merkezi