Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahalesi: 22 işçi gözaltına alındı

Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahalesi: 22 işçi gözaltına alındı
Şanlıurfa'da 10 gündür haklarını almak için direnişe geçen Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahale etti. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in de dahil olduğu 22 kişi gözaltına alındı.Urfa'da sendikal haklarını...

Şanlıurfa'da 10 gündür haklarını almak için direnişe geçen Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahale etti. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in de dahil olduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Urfa'da sendikal haklarını almak için fabrika önünde direnişte olan Özak Tekstil işçilerine jandarma bu sabah müdahale etti.

Fabrika önünde direnişlerinin 10'uncu gününde olan işçiler, 08.00-16.00 vardiyası için içeri işçi alınmasını engellemeye çalışırken, jandarma coplarla işçilere ve sendika yöneticilerine biber gazı ve cop ile müdahale etti. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, BİRTEK-SEN yöneticisi Deniz Kar, Mazlum Ayçiçek ve 19 işçi gözaltına alınırken yaralanan işçilere ambulansta ilk müdahale yapıldı.

Jandarmanın direnişteki işçilere zor kullanmasının ardından sabah vardiyası için fabrikaya giren işçiler de direnişe destek vermek üzere dışarı çıktı ve grev halayına dahil oldu.

Özak Tekstil işçilerinin fabrika önündeki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Evrensel