Plastik atıklara karşı sanatla mesaj
Manisa’da açılan “Plastik Reformasyon” sergisi, plastik atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekiyor. Ressam Ruken Adıbelli’nin eserlerinden oluşan sergi 4 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.
GAZETE PENCERE - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarzan ve Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre sorunlarını sanat aracılığıyla gündeme taşıyan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ressam Ruken Adıbelli’nin eserlerinden oluşan “Plastik Reformasyon” adlı sergi, Kültür Merkezi Lale Fuaye Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.
Plastik atıkların doğa üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi amaçlayan serginin açılışına belediye yöneticileri, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından ziyaretçiler eserleri inceleyerek sanatçıdan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN SANAT VURGUSU
Açılışta konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, çevre sorunlarıyla mücadelede sanatın önemli bir farkındalık aracı olduğunu söyledi. Deste, çevreyi korumanın yalnızca kurumların değil toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Plastik tüketiminin ve atıkların çevre üzerindeki etkilerini sanat yoluyla görünür kılan sergi, ziyaretçileri günlük yaşam alışkanlıklarını yeniden düşünmeye çağırıyor.
“Plastik Reformasyon” sergisi, 4 Haziran’a kadar her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Merkezi