Sabancı’dan Elazığ’a teknoloji köprüsü: AgeSA Etki Merkezi açıldı
Sabancı Topluluğu’nun gençlik odağındaki sosyal yatırımlarından biri olan Sabancı Gençlik Seferberliği, Anadolu’daki yayılımını sürdürüyor. Seferberlik kapsamında açılan 11. Teknoloji ve Etki Merkezi, Elazığ’daki Fırat Üniversitesi’nde faaliyetlerine başladı. Proje, Sabancı Topluluğu şirketlerinden AgeSA’nın öncülüğünde hayata geçirildi.
Gerçek sektör verisiyle uygulamalı eğitim
AgeSA Teknoloji ve Etki Merkezi, bilgisayar mühendisliği, yapay zekâ, veri analitiği, sigortacılık ve finansal teknolojiler gibi alanlarda eğitim gören öğrencileri sektörün gerçek verileriyle buluşturacak. Öğrenciler, teorik bilgilerini pratik projelerle derinleştirirken; yapay zekâ destekli finansal modelleme, sürdürülebilir finans teknolojileri gibi alanlarda da deneyim kazanacak.
Güçlü kadro, vizyoner açılış
Açılışa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, AgeSA yöneticileri ve akademisyenlerle birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. Women in Games Türkiye Kurucusu Simay Dinç de etkinlikte ilham verici bir konuşma gerçekleştirdi.
Özel sektör ve üniversite iş birliği
Rektör Prof. Dr. Göktaş, merkezin sadece üniversiteye değil, bölgeye de önemli katkı sunacağını belirterek, “Öğrencilerimiz küresel düzeyde rekabet edebilecek bilgi ve beceriler kazanacak,” dedi. AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca ise merkezin, gençlerin Türkiye’de kalıp büyük hayaller kurabileceği bir zemin olacağını vurguladı: “Bu merkez, beyin göçüne karşı somut bir çözümdür.”
3 yılda 2.500 öğrenciye ulaşacak
İlk etapta Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören yaklaşık 7 bin öğrenciye doğrudan katkı sunacak merkez, ilerleyen dönemlerde üniversitenin tüm fakültelerine açık etkinlikler, projeler ve eğitim programlarıyla faaliyetlerini genişletecek. Üç yıllık sürede en az 2.500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Sabancı Gençlik Seferberliği büyüyor
2024 Mayıs ayında duyurulan Sabancı Gençlik Seferberliği, bugüne dek 7 şehirde 11 merkezle 19 bin gence ulaştı. Proje kapsamında 2027 yılına kadar 34 ilde 35 üniversiteye, yurt dışında ise 2 merkez ve üniversiteye ulaşılması planlanıyor. Toplamda 30 bin gence erişim hedefleniyor.
Kaynak:Haber Merkezi