Tarikatçıya hapis cezası: Tecavüz ettiği zihinsel engelli genç kız intihar etmişti

Tarikatçıya hapis cezası: Tecavüz ettiği zihinsel engelli genç kız intihar etmişti
İsmailağa cemaatine yakınlığı ile bilinen Uzlet İlim Yayma Derneği'nin başkanı sanık Alperen Sade’nin zihinsel engelli E.D.’ye cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleme suçundan yargılandığı davada karar çıktı.Halktv.com.tr'den...

İsmailağa cemaatine yakınlığı ile bilinen Uzlet İlim Yayma Derneği'nin başkanı sanık Alperen Sade’nin zihinsel engelli E.D.’ye cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleme suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi sanık Sade'ye “Nitelikli Cinsel Saldırı suçundan” 18 yıl, “Cinsel amaçlı hürriyeti engelleme suçundan” 9 yıl olmak üzere toplamda 27 yıl hapis cezası verdi.

NE OLMUŞTU?

E.D. 23 yaşındaydı. Yüzde 50 zihinsel engelli E.D., engeli sebebiyle tek başına işe gidemiyordu. Dedesi her sabah E.D.’yi çalıştığı okula götürüyor, mesai bitiminde ise alıp evine bırakıyordu.

Dehşete düşüren olay ise 7 Mart günü yaşandı. O gün, dedesi E.’yi çalıştığı okula bıraktı. Ancak E., okul görevlilerine “Canım sıkılıyor” diyerek okuldan ayrıldı. E.D., okula yakın bir yerde bulunan sosyal tesise kadar yürüdü. Burada bir bankta oturdu. O esnada E.’nin yanına bir kişi geldi. E.D. bu kişiyi tanımıyor dahası daha önce de hiç görmemişti. Dava dosyasına göre bu kişi İsmailağa camiasına yakınlığı ile bilinen “Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Ali Rıza Sade Hoca Efendi” olarak tanınan Alperen Sade’den (34) başkası değildi.