Tüm Yerel-Sen: Bütçe, hepimizin meselesi

Tüm Yerel-Sen: Bütçe, hepimizin meselesi
Antalya’da 2024 bütçesiyle ilgili basın açıklaması yapan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dede, “Bütçe, hepimizin meselesi” dedi.Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları...

Antalya’da 2024 bütçesiyle ilgili basın açıklaması yapan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Dede, “Bütçe, hepimizin meselesi” dedi.

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen), Antalya’da Attalos Meydanı’nda 2024 bütçesine karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Tüm Yerel Sen’in MYK yöneticileri, Birleşik Kamu-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Tüm Yerel-Sen Antalya Şube Başkanı Demet Kurupınar katıldı. Açıklamayı okuyan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Mücahit Dede, AKP iktidarının 2024 bütçesinde emeğe ve emekçiye yer vermediğini belirtti. “Bir avuç zümre hariç halkın tüm kesiminin günden güne yoksullaştığını” kaydeden Dede, şu ifadeleri kullandı:

“Bir ülke, emekçilerin, üretenlerin, değer yaratanların elinde yükselir. Bir ülke için itibar, saraylar inşa etmekten değil alın teriyle çalışan yurttaşların haklarını almasından, insani koşullarda yaşamasından geçer. Büyük Devrimci Atatürk’ün köylü milletin efendisi, emekçiler ülkenin kıymetlisi olarak kurduğu bu Cumhuriyet, ne yazık ki bir avuç zümre hariç halkın tüm kesiminin günden güne yoksullaştığı, değersizleştiği bir ülkeye dönüştürülmüştür. Ülke nüfusunun nerede ise yüzde 99’u, yüzde 1’lik bir kesimin servetine servet eklesin diye çalışır, yaşayamaz, barınamaz, nefes alamaz hale gelmiştir. Elbette bu sistemli yoksullaştırmadan biz kamu emekçileri de en ağır şekilde payımıza düşeni aldık ve almaktayız”

Tüm Yerel-Sen, Meclis’ten milletin bütçesini hazırlamasını istedi

Dede, bütçenin devletin bir yıl boyunca yaptığı ekonomik planlama olduğuna işaret ederek, “Bütçe, ekonomik rotadır. O yüzden bütçe, hepimizin meselesidir.” dedi. 2024 bütçesinin sermaye için iyileştirme, hibe ve vergi afları planladığına dikkat çekti. Meclis’te milletin bütçesinin hazırlanmasını talep ederek, “Sanılmasın ki bu bütçe, bu kapıdaki düşman, sadece kamu emekçisinin sorunudur; bu tüm çalışan nüfusumuzun, onların ailelerinin yani topyekûn memleketin sorunudur. Memleket sorunudur.” diye konuştu.