Turizmciler umduğunu bulamadı: Pandemide dahi daha iyi bir sezon geçirmiştik; böyle bir durgunluğu son 20 yılda görmedik

Turizmciler umduğunu bulamadı: Pandemide dahi daha iyi bir sezon geçirmiştik; böyle bir durgunluğu son 20 yılda görmedik
Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizm sektöründe yaşananlara ilişkin “Böyle bir durgunluğu son 20 yılda görmedik. Pandemi döneminde dahi daha iyi bir sezon geçirmiştik” dedi. Özellikle erken rezervasyon döneminde...

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizm sektöründe yaşananlara ilişkin “Böyle bir durgunluğu son 20 yılda görmedik. Pandemi döneminde dahi daha iyi bir sezon geçirmiştik” dedi.

Özellikle erken rezervasyon döneminde yaşanan deprem felaketinin yurtiçi ve yurtdışı rezervasyonlarını tamamen durdurduğunu ifade eden Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, seçimlerle birlikte bu durgunluğun devam ettiğini ve sezona beklentilerin oldukça altında giriş yaptıklarını vurguladı.

Dünya'dan Özlem Sarsın'ın aktardığına göre, yaşanan olumsuzluklara ekonomik sıkıntıların da eklenmesi ile özellikle yurtiçi rezervasyonlarda sezon boyu durgunluk yaşandığını belirten Demir, “Şunu diyebiliriz ki, böyle bir durgunluğu ve sezona yansıyan olumsuzluğu son 20 yılda görmedik. Öyle ki Temmuz ayındaki doluluklarımız bile yüzde 60-70 seviyelerinde kaldı. İyi ki gurbetçilerimiz var. Onların gelmesiyle Temmuz ayının ortalarında doluluklarımız yükselmeye başladı ve Ağustos ayında beklenen doluluğu ancak yakalayabildik” dedi.

Çeşme’nin turizm sektörünü de yakından ilgilendiren önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığına da değinen Demir, “Özellikle alt yapı hazırlıkları sezon dışında tamamlanmadığından; elektrik, internet, su kesintileri, ulaşım sorunu özellikle taksi sıkıntısı gibi sorunların yarattığı olumsuzluklar da sezonun tuzu biberi oldu.

Yani moralsiz bir sezon yaşadık” diye konuştu. Otel doluluklarını etkileyen diğer faktörün de günübirlik ve kural dışı rezidans ve villa kiralamaları olduğunu da vurgulayan Yakup Demir, “yasal boşluklardan yararlananlarla bu alanda kiralama yapanlar pandemi ile birlikte yüzde 500’lere varan bir büyüme kaydetti” dedi.