Üç ilde sağlık çalışanları, Filistin için 'Sessiz Yürüyüş' yaptı

Üç ilde sağlık çalışanları, Filistin için 'Sessiz Yürüyüş' yaptı
Diyarbakır, Mardin ve Siirt’te yaşayan sağlık emekçileri, İsrail'e tepki göstermek için bugün ‘Sessiz Yürüyüş’ düzenledi.İsrail’in Filistin’e yönelik 7 Ekim’den beri sürdürdüğü saldırıları protesto etmek...

Diyarbakır, Mardin ve Siirt’te yaşayan sağlık emekçileri, İsrail'e tepki göstermek için bugün ‘Sessiz Yürüyüş’ düzenledi.

İsrail’in Filistin’e yönelik 7 Ekim’den beri sürdürdüğü saldırıları protesto etmek amacıyla Diyarbakır, Mardin ve Siirt’te sağlık çalışanları, ‘sessiz yürüyüş’ eylemi yaptı. Diyarbakır’daki hastanelerde çalışan doktorlar ve Dicle Üniversitesi öğrencileri, Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Cami’nden başlayarak, farklı dillerde hazırladıkları dövizlerle tarihi Ulu Cami’ye kadar yürüdü.

“İnsan hakları, içi boş bir masaldan fazlası değil”

Grup adına açıklamayı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Ali Sav yaptı. Sav, İsrail’in saldırılarının uluslararası sözleşmeleri geçersiz kıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"İşgalci İsrail güçleri, Gazze'de hastaneleri, okulları ve mülteci kamplarını hesapsızca bombalıyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle 7 binden fazlası çocuk olmak üzere 18 binden fazla Filistinli öldürüldü, en az 50 bin kişi yaralandı. Gazze'de en az 283 sağlık çalışanı öldürüldü. 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından bombalanan 24 farklı hastane ve hizmet dışı bırakılan 100'den fazla ambulans da dahil olmak üzere Gazze'deki sağlık tesislerine toplamda 212 saldırı düzenlendi. Hiçbir şeyden çekinmeksizin soykırım yapılabilen bir dünyada, ‘insan hakları’ içi boş bir masaldan fazlası değildir. Bundan böyle ne İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ne Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ne Cenevre Sözleşmesi'nin ne de dikkate değer bulunan diğer insan hakları metinlerinin bir geçerliliği kalmıştır.”


Doktorlar, Mardin’de 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda Filistin için bir araya geldi. Siirt’te ise Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan doktorlar, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak, İsrail aleyhine Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça yazıların yer aldığı dövizlerle yürüdü. (DHA)