Uluslararası hak örgütlerinden TİHV'in 'Gazze' çağrısına destek

Uluslararası hak örgütlerinden TİHV'in 'Gazze' çağrısına destek
76 ülkeden 156 kurumu temsil eden IRCT ve Latin Amerika merkezli Red Salud DH, Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın Gazze'deki İsrail ablukasına son verilmesi çağrısına destek verdiTürkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV), İsrail'in...

76 ülkeden 156 kurumu temsil eden IRCT ve Latin Amerika merkezli Red Salud DH, Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın Gazze'deki İsrail ablukasına son verilmesi çağrısına destek verdi

Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV), İsrail'in Gazze’ye uyguladığı 'topyekûn abluka'ya son vermesi yönünde yaptığı çağrıya uluslararası insan hakları örgütlerinden destek geldi. Dünyadan 156 kurumun içinde yer aldığı İşkence Görenler İçin Uluslararası Rehabilitasyon Konseyi (IRCT) ve Latin Amerika merkezli Red Salud DH, TİHV’in çağrısına tümüyle katıldıklarını ifade eden açıklamalar yaptı.

'Birlikte çalışma kararlılıklarını destekliyoruz'

76 ülkeden 156 kurumu temsil eden IRCT sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “İsrail Savunma Bakanı’nın korkunç ifadelerini güçlü bir şekilde kınayan TİHV’in yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Gazze’deki ablukanın ve derin acıların sonlanması için Filistin ve İsrail’deki dostlarımızla birlikte çalışma kararlılıklarını destekliyoruz” dedi.

Latin Amerika ve Karayipler İşkence, Cezasızlık ve Diğer İnsan Hakları İhlallerine Karşı Sağlık Kuruluşları Ağı’nda (Red Salud DH) yer alan 7 ülkeden 8 kurum da TİHV’in Gazze’deki ablukanın kaldırılması yönündeki çağrısına katıldıklarını belirten bir açıklama yaptı. Red Salud DH, TİHV’in açıklamasını İspanyolca’ya da çevirerek paylaştı.

TİHV: İnsanlık onuru adına ablukaya son verin

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), yayınladığı “İnsanlık onuru adına, Gazze ablukasına son verilmelidir” başlıklı mesajında, İsrail'in Gazze’ye yönelik süren abluka ve saldırganlığının hiçbir haklı gerekçesi olamayacağını belirtmiş, “Bu insanlık dışı ablukanın derhal sonlanması için, uluslararası mekanizmaların hareket geçmesi dahil, etkin çaba göstermek insanlık onuru adına bir zorunluluktur” ifadelerini kullanmıştı.

TİHV’in Türkçe ve İngilizce dillerinde yayınladığı mesaja uluslararası hak örgütlerinden destek mesajları geldi. Red Salud DH'den yapılan destek açıklamasında şu kurumların imzası yer aldı: Psikososyal Hizmet Merkezi – CAPS (Kolombiya), Psikososyal Hizmet Merkezi – CAPS (Peru), İşkence ve Cezasızlık Karşıtı Kollektif – CCTI (Meksika), Arjantin Psikososyal Çalışma ve Araştırma Ekibi – EATIP (Arjantin), Toplum Çalışmaları ve Psikososyal Eylem Ekibi – ECAP (Guatemala),İşkence Görenlerin Kapsamlı Rehabilitasyonu için Vakıf – PRIVA (Ekvador), İşkence ve Devlet Şiddeti Sonrası Terapi ve Araştırma Enstitüsü – ITEI (Bolivya), Çocuklar ve Aileler için Ağ – REDINFA (Peru).