Urfa esnafı, lastik yakarak eylem yaptı

Urfa esnafı, lastik yakarak eylem yaptı
Şanlıurfa'da esnaf elektrik kesintilerine lastik yakarak karşı çıktı.Şanlıurfa'da Evren Sanayi Sitesi’nde esnaf yolu kapattı. “İş yapamaz hale geldik” diyen esnaf, son zamanlarda yaşanan elektrik kesintilerine karşı lastik...

Şanlıurfa'da esnaf elektrik kesintilerine lastik yakarak karşı çıktı.

Şanlıurfa'da Evren Sanayi Sitesi’nde esnaf yolu kapattı. “İş yapamaz hale geldik” diyen esnaf, son zamanlarda yaşanan elektrik kesintilerine karşı lastik yaktı. Esnafın eyleminin ardından siteye elektrik verilmeye başlandı.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin sağladığı elektrik hizmetindeki sık kesintiler, esnafın günlük işlerini aksatmasına ve zarar etmesine neden oldu. Elektrik kesintilerinden dolayı üretimlerini tamamlayamayan ve işlerini yetiştiremeyen esnaf, müşterilerini memnun edememekten dolayı büyük sıkıntı yaşıyor.

Esnaf, elektrik kesintilerinin nakit akışını engellediğini ve eve para götürememe durumuna geldiklerini aktardı. Çalışmalarını elektriğe bağımlı şekilde sürdüren esnaf, sık yaşanan kesintiler sebebiyle siparişleri zamanında yetiştiremediklerini ve müşteri kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Kesintilerin yaşandığı bölgelerde bulunan işletmelerin jeneratör veya diğer alternatif güç kaynaklarını kullanarak işlerini sürdürme çabasına girdiği belirtildi. Ancak bu da ek maliyetlere neden olduğu için esnaf zor durumda kaldı. Esnaf, kendilerine sağlanması gereken temel bir hizmet olan elektriği düzenli ve kesintisiz bir şekilde alamadığı için tepkilerini göstermek amacıyla yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı.