Vodafone, kadın voleyboluna destek teknolojisiyle büyüyor
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, kadın voleyboluna sağladıkları katkıları ve teknoloji yatırımlarını anlattı. Sporun toplumsal gelişiminin bir parçası olarak gördüklerini belirten Şahin, "Türkiye'nin dünyanın önde gelen spor ülkelerinden biri yapmak için projeler geliştiriyoruz. 5G destekli Şahin Gözü sistemiyle hem salondaki hem ekran başındaki sunulana daha keyifli bir deneyim sunuyoruz" dedi.
2023 yılında dünyada kadın voleyboluna verilen en büyük destek
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile önemli bir anlaşmaya imza attıklarını yapan Şahin, "Sultanlar Ligi'nin isim sponsoru ve Kadın Voleybol Milli Takımları'nın ana sponsoru olduk. Bu iş birliği, dünyada kadın voleyboluna verilen en büyük destek olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda Türkiye'de kadın sporuna en fazla sponsorluklardan biri oldu" diye konuştu.

Şahin gözü ile maçlar anlık verilerle izleniyor
Kadınlar Voleybol Milletler Ligi 2024 ve Vodafone Sultanlar Ligi 2024-2025 sezonlarında, Vodafone'un teknoloji desteğiyle Şahin Gözü sistemi çalıştırılmaya başlandı. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu ve Vakıfbank Spor Sarayı'nda uygulanan bu sistem sayesinde servis hızı, smaç ayarları, smaç hızı ve ralli süresi gibi veriler anlık olarak izlenebiliyor. Şahin, "Play-off maçları dahil yaklaşık 50 karşılaşmada bu veriler kaydedildi. Vodafone Sultanlar Ligi, Şahin Gözü teknolojisinin sezon boyunca başarılı olduğu ilk Avrupa ligi oldu" dedi.