Getir, 3 ülkeden çekiliyor

Getir, 3 ülkeden çekiliyor
Hızlı teslimat şirketi Getir, İtalya, İspanya ve Portekiz pazarlarından çıkacağını açıkladı ve şirkete kaynak sağlayacak bir fonlama turunun sonuna yaklaştığını belirtti.Küresel hızlı teslimat sektörüne öncülük eden...

Hızlı teslimat şirketi Getir, İtalya, İspanya ve Portekiz pazarlarından çıkacağını açıkladı ve şirkete kaynak sağlayacak bir fonlama turunun sonuna yaklaştığını belirtti.

Küresel hızlı teslimat sektörüne öncülük eden Getir'e benzeyen şirketlerin sayısı COVID-19 salgını sırasında arttı. Ancak daha sonra bu şirketler tüketicilerin tekrar ve tahminlerin ötesinde bir sıklıkta fiziki mağazalardan alışveriş yapmaya yönelmesinden zarar gördü.

Şirket, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada üç ülkeden "kontrollü bir şekilde çekilmeyi" planladığı ifadesi yer aldı.

Açıklamada ayrıca, "Aynı zamanda, Getir fonlama turunu tamamlamakta ve gelirinin yüzde 96'sını oluşturan İngiltere, ABD, Almanya ve Türkiye'de faaliyet göstermeye devam edecek" denildi.

İspanya'nın en büyük işçi sendikası bir ay önce Getir'in ülkede faaliyetlerini durduracağını ve tüm iş gücünü işten çıkaracağını duyurmuştu. Getir, işten çıkarmalara dair detay vermedi.

Şirket'in açıklamasında, "Getir'in bu üç pazardan çıkması, şirketin finansal kaynaklarını operasyonel kârlılık ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarının daha güçlü olduğu halihazırda faaliyet gösterdiği pazarlara odaklamasını sağlayacak" ifadeleri yer aldı.(REUTERS)