“GİK’ten geçtiği an nihai karardır” demişti: Gözler bugünkü toplantıda

“GİK’ten geçtiği an nihai karardır” demişti: Gözler bugünkü toplantıda
İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçen günlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemiş, ancak küçük illerde teşkilatların kendi aralarında ortaklık yapabileceğini de vurgulamıştı. Akşener, bu konuda Genel İdare Kurulu’nu...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçen günlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemiş, ancak küçük illerde teşkilatların kendi aralarında ortaklık yapabileceğini de vurgulamıştı. Akşener, bu konuda Genel İdare Kurulu’nu toplantıya çağıracağını belirterek, “GİK’ten geçtiği an nihai karardır" ifadesini kullanmıştı. Kritik GİK toplantısı bugün gerçekleşecek.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, İYİ Parti, yerel seçimlerle ilgili stratejisini belirlemek üzere bugün saat 13.30’da Akşener başkanlığında toplanacak. Akşener, toplantıda 81 ilde aday çıkartmaya yönelik görüşlerini GİK üyelerine aktardıktan sonra, tüm üyeleri dinleyecek ve seçimlere ittifak kurulmadan girilip girilmemesine yönelik bir oylama yapacak.

İYİ Parti’de bazı GİK üyeleri, dün de gün boyu parti genel merkezinde bugünkü toplantıya hazırlanırken, üyelerin büyük çoğunluğunun, Akşener gibi yerel seçimlere müstakil şekilde girilmesi gerektiğine inandığı ve bu yönde görüş belirtmeye hazırlandığı öğrenildi.

Diğer yandan, bazı il ve ilçelerde de çeşitli iş birlikleri kurulabilmesi adına da Akşener’e tam yetki verileceği öğrenildi. Böylece, Akşener’in seçim sürecinde GİK’ten aldığı yetkiyle, diğer partilerle kurulacak iş birliklerinde GİK’i toplamaya gerek kalmadan karar alabileceği belirtiliyor.