Gökhan Zan’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarındaki kişi, konuşmaları doğruladı

Gökhan Zan’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarındaki kişi, konuşmaları doğruladı
TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan’ı adaylıktan çekmiş bunun ardından Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları yayınlanmıştı. Ses kayıtlarında ismi geçen Turgay Kocakaya, iddiaları doğrulayarak,...
TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan’ı adaylıktan çekmiş bunun ardından Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları yayınlanmıştı. Ses kayıtlarında ismi geçen Turgay Kocakaya, iddiaları doğrulayarak, Gökhan Zan'ın talebi üzerine oraya gittiğini, belki de onuncu talebi olduğunu söyledi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

TİP’te Hatay krizi devam ediyor. Dün TİP tarafından “Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” ifadeleriyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan adaylığı çekilmişti.  Gökhan Zan’a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdiği iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı.

Ses kayıtlarının ardından, Gökhan Zan’la telefonda konuşan Turgay Kocakaya, KRT’den Onur Dalar’a konuştu.

Dalar’ın aktardığı bilgiye göre, Kocakaya kayıttaki kişi olduğunu kabul etti. Kocakaya, Gökhan Zan'ın talebi üzerine oraya gittiğini, belki de onuncu talebi olduğunu söyledi. Kocakaya’nın Zan'a "Başın yanar" diye uyardığı ve kaydı kendisinin almadığını da söyledi.

Dalar’ın sosyal medya hesabından yayınladığı bilgiler şu şekilde;

Turgay Kocakaya ile konuştum. Kayıttaki kişi olduğunu kabul etti. Gökhan Zan'ın talebi üzerine oraya gittiğini, belki de onuncu talebi olduğunu söyledi. Söylediğine göre Zan'ı "Başın yanar" diye uyarmış. Kaydı kendisinin almadığını da söyledi.

Kocakaya kaydı alan kişinin ismini söylemedi. Gökhan Zan'ın Ankara'dan bir ilişkisi olduğunu söyledi. O kişi "Yarın Gökhan bize suç atarsa elimizde olsun" demiş. Sonra da kaydı orada buraya dinletmeye başlamış.

Kocakaya Gökhan Zan'ın kendisine "Korkma en tepedekiler arkamızda" dediğini, yollarını ayırdıktan sonra da kendisini tehdit ettiğini de söyledi. Bu ses kayıtlarını Tip genel merkeze ulaştırmış. Tehditlerden dolayı Hatay'ı terk etmiş.

Kaydı alan üçüncü kişinin de Hatay'ı terk ettiğini söyledi. Israrla AKP genel merkezdeki görüşmenin Gökhan Zan'ın talebi üzerine olduğunu söylüyor. Tabii doğruladığı kayıtta konuşulanlar ortada...

İlgili haber için tıklayınız 

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı