Gökhan Zan'ın suç duyurusuna dair ayrıntılar ortaya çıktı: Silah gösterip, kurgu ses kayıtlarıyla tehdit ettiler

Gökhan Zan'ın suç duyurusuna dair ayrıntılar ortaya çıktı: Silah gösterip, kurgu ses kayıtlarıyla tehdit ettiler
Türkiye İşçi Partisi'nin adaylıktan çektiğini duyurduğu Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın, dün yaptığı suç duyurusunun ayrıntıları ortaya çıktıTürkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da CHP tarafından...
Türkiye İşçi Partisi'nin adaylıktan çektiğini duyurduğu Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın, dün yaptığı suç duyurusunun ayrıntıları ortaya çıktı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da CHP tarafından yeniden büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilen Lütfü Savaş'a alternatif olarak yarışa soktukları eski futbolcu Gökhan Zan'dan desteklerini çektiklerini açıkladı. Zan ise bu duyurunun hemen ardından 'adaylığına daha kararlı bir şekilde devam edeceğini' söyledi.

TİP yaptığı açıklamada, “Hatay İttifakı'nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gökhan Zan ise “Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri FETÖCÜ yöntemlere, montajlara sarıldılar” dedi ve suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Gökhan Zan'ın 17 Mart Pazar günü yaptığı suç duyurusunun ayrıntıları ortaya çıktı.

Gerçek Gündem'den Sami Menteş'in haberine göre Zan, savcılığa verdiği ifadesinde kendisinden 5 milyon TL para istendiğini, tehdit edilip, şantaja maruz kaldığını söyledi.

Kurgu ses kaydı yapmak ve yayınlamakla tehdit edildi

Kendisini, kurgu ses kaydı yapmak ve onu yayınlamakla tehdit eden kişilerin adını da veren Zan, şunları kaydetti:

“31.03.2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım. Turgay K. ile yaklaşık 1 yıl önce depremden sonra tanıştık. Turgay K. benim adaylık olma sürecim içerisinde bana destek olacağını söyleyip o sırada bana kumpas hazırlığı içerisindeydi. Turgay K., Mihal K. ile birlikte benim kullandığım telefon numaramı arayarak sürekli iletişim halinde olarak adaylık sürecinde destek olacaklarını her türlü yardımı yapacaklarını söylediler. Yaklaşık 2 hafta kadar önce de Turgay K. ve Mihal K. ile birlikte İskenderun’da buluştuk. Bana adaylıktan çekilmem için baskı yaptılar. Turgay’ın, Mihal’i eskiden FETÖ’cü olduğunu, belalı olduğunu söyleyerek tehditvari konuşmalar yaptı. Benim zihinsel engelli kardeşim vardır. Ona da zarar vereceklerini adaylıktan çekilmezsem ona kötülük yapacaklarını söylediler. Bu şahıslar benden 5.000.000 TL tutarında ayrı para talep ettiler. Adaylıktan çekilmemem durumunda basına montaj ses kaydı vereceklerini söylediler.”