Göktaş için bu kez iade kararı çıktı

Göktaş için bu kez iade kararı çıktı
Bulgaristan, daha önceki ret kararının gerekçesinin mürekkebi kurumadan Türkiye’nin, Necip Hablemitoğlu suikastı sanıklarından Levent Göktaş’ın iadesine ilişkin talebini bu kez kabul etti.Levent Göktaş’ın bir avukatı...

Bulgaristan, daha önceki ret kararının gerekçesinin mürekkebi kurumadan Türkiye’nin, Necip Hablemitoğlu suikastı sanıklarından Levent Göktaş’ın iadesine ilişkin talebini bu kez kabul etti.

Levent Göktaş’ın bir avukatı haberi BBC Türkçe’ye doğruladı ancak gerek kendilerinin gerekse de ailenin konuya ilişkin bir değerlendirme yapmayacağını söyledi. Avukat, Türkiye’nin iade talebinin Plovdiv’deki mahkemede kabul edildiğini söyledi.

Hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan firari emekli albay Göktaş, Eylül ayında Bulgaristan’ın Svilengrad şehrinde yakalanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Göktaş’a “Tasarlayarak Öldürme” ve “Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma” suçlamalar yöneltildi. 5 Eylül’de Göktaş’ın Bulgaristan’dan iadesi talep edildi.

Daha önce Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iadesini reddeden mahkeme ise Osman Kavala davasına atıfta bulunduğu gerekçede, Temel hakların gözetilmesi konusundaki şüpheler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Komisyonu’nun insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleye karşı tavsiyelerini yerine getirmeyi reddetmesi nedeniyle iade talebi reddedilmiştir” demişti.