Google'dan yapay zeka kararı: İnsan resmine yasak geldi

Google'dan yapay zeka kararı: İnsan resmine yasak geldi
Google, yapay zeka (AI) sohbet robotu Gemini'nin insan resimleri oluşturma özelliğini, tarihi karakterlerin tasvirlerindeki hataların ardından askıya aldı.Google'dan yapılan açıklamada, "Gemini'nin görüntü oluşturma özelliğiyle...
Google, yapay zeka (AI) sohbet robotu Gemini'nin insan resimleri oluşturma özelliğini, tarihi karakterlerin tasvirlerindeki hataların ardından askıya aldı.

Google'dan yapılan açıklamada, "Gemini'nin görüntü oluşturma özelliğiyle ilgili son sorunları ele almak için çalışıyoruz. Bu esnada, bu özelliği askıya alacağız ve çok yakında geliştirilmiş bir sürüm yayınlayacağız" ifadelerine yer verildi.

Resim oluşturma tasvirlerini iyileştirmek için çalışıldığı belirtilen açıklamada, bu özelliğin hedefini ıskaladığı ve çok sayıda insan tarafından kullanıldığı vurgulandı.

ABD merkezli teknoloji şirketi, Gemini'nin beyaz tenli insanları siyahi olarak tasvir etmesi nedeniyle tarihsel olarak yanlış görüntüler oluşturmasının ardından eleştirilere maruz kalmıştı.

Google, dün bazı tarihi figürlerin görüntülerini oluşturmadaki hatalarının farkında olduğunu açıklayarak özür dilemişti.