Görevden alınmayan istismar şüphelisi müdür yardımcısı, farklı bir okulda görevlendirildi

Görevden alınmayan istismar şüphelisi müdür yardımcısı, farklı bir okulda görevlendirildi
İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin müdür yardımcısı F.A. hakkında, reşit olmayan bir öğrenciyi istismar ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürerken F.A., 6 aylığına...
İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin müdür yardımcısı F.A. hakkında, reşit olmayan bir öğrenciyi istismar ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürerken F.A., 6 aylığına başka bir okulda müdür yardımcısı olarak görevlendirildi.

İzmir’in Buca ilçesinde Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin müdür yardımcısı F.A. hakkında, 18 yaşından küçük bir öğrenciyi istismar ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre; Soruşturma sürerken F.A. 6 aylığına aynı ilçedeki Şehit Abdullah Kürşat Kupşen Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görevlendirildi.

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okula gönderilen yazıda “F.A. hakkında soruşturma /inceleme başlatıldığından başka bir kuruma görevlendirilmesi yapılması istenmiştir. Şehit Abdullah Kürşat Kupşen A. L.’de ihtiyaç bulunan Müdür Yardımcılığı kadrosunda, görevlendirilmesi uygun görüldü” denildi.

"Ceza değil ödül!"

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir, çocuğa yönelik bir istismar yaşandığına dikkat çekerek “Böyle bir olayın yaşandığı iddiaları velileri, eğitimcileri ve kamuoyunu rahatsız etmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’na sağlıklı bir soruşturma yapılması çağrısını bulunuyoruz” dedi.

Candemir, söyle devam etti: “Bir eğitimci olarak belirtmeliyim ki bu tür olaylar okullara güvenini sarsmakta, öğretmenlerin kamuoyundaki itibarını zedelemekte ve eğitim hayatına zarar vermekte. Biz olayın takipçisi olacağız. Adı geçen müdür yardımcısının başka bir okulda görevlendirilmesi ceza değil ödül olmuştur. Soruşturmanın ivedilikle yapılıp adı geçen ve kabahati bulunanların cezalandırılmalarını talep ediyoruz.”