Gözaltı gerekçesi 'Türkiye Yüzyılı'nı hedef almasıydı ama emniyet ve savcılık sorgusunda sorulmadı

Gözaltı gerekçesi 'Türkiye Yüzyılı'nı hedef almasıydı  ama emniyet ve savcılık sorgusunda sorulmadı
Candan Yıldız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşması hedef gösterilen Antalya TED Koleji edebiyat öğretmeni, Antalya Emniyeti'nin açıklamasına göre "Türkiye Yüzyılı’nı hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yapıldığı...

Candan Yıldız

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşması hedef gösterilen Antalya TED Koleji edebiyat öğretmeni, Antalya Emniyeti'nin açıklamasına göre "Türkiye Yüzyılı’nı hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yapıldığı ve birlik ve beraberliği zedeleyerek, ayrıştırıcı tutumun sergilendiği vb.’ şekilde yer alan görüşler üzerine" gözaltına alındı.

"Yurt dışı yasağı" ve "ayda bir imza verme" kararı ile serbest bırakılan öğretmene ne emniyet ne de savcılık ifadesinde spesifik olarak Türkiye Yüzyılı ile ilgili bir soru sorulmadığı öğrenildi.

Gazete Pencere'nin ulaştığı öğretmenin avukatı Ali Çelik, müvekkiline Türkiye Yüzyılı sorusunun sorulmadığını belirterek, öğretmenin ifadesinde "siyasi bir amacının olmadığını, konuşmasının toplumsal kutuplaşma için araçsallaştırılmasını istemediğini belirttiğini söyledi.

Müvekkiline soruşturulmasının dahi açıklaması gerektiğini belirten Çelik, adli kontrol kararına da itiraz edeceklerini belirtti.

Öğretmenin hedef alınan konuşmasını kendisinin yazdığını, milli bayramlarda konuşmaları genellikle de kendisinin yaptığını ifade eden avukat, okula da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığını söyledi.

Ne olmuştu

Cumhuriyetin köklü okullarından Türk Eğitim Derneği Koleji (TED) Antalya şubesinde 29 Ekim töreninde yapılan bir konuşma iktidara yakın isimler tarafından hedef alındı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla dün gece gözaltına alınan öğretmen savcılık ifadesinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

'Cumhuriyetin yok edilmeye çalışıldığı' vurgusunun yapıldığı konuşmayı, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iktidara yakınlığı ile bilinen trol hesabı Marginale, eski AKP milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, iktidara yakın Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hilal Kaplan’ın boşandığı kocası Süheyb Öğüt’ün kurucuları arasında olan BosphorusGlobal’in kurduğu Yekvücut isimli hesap hedef aldı.

Melih Gökçek X hesabından "Okul bu kadını uzaklaştı okul kesin kapatılmalı, bakanlık işlem yapmalı" dedi

Eğitim Bir Sen Başkanı da "Bu konuşmanın yapıldığı yer bir eğitim kurumu olamaz. Birliğin ve beraberliğin bayraktarlığını yapacak eğitim kurumlarında tüm bunları baltalayan bir dil kullanılamaz, bu dile müsaade edilemez" ifadelerini kullandı.

Eski AKP’li vekil Gökçen Özdoğan Enç de 'şahıs' olarak nitelediği de öğretmen için "Antalya Ted Koleji edebiyat öğretmeni olan şahsın konuşmalarından okul idaresinin haberinin olmaması imkansız. Kullandığı cümleler nefret ve kin tohumları atmak için özellikle seçilmiş. Milli Eğitim Bakanlığı gereğini yapacaktır" diye yazdı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve MYGazete'nin sahibi Mevlüt Yeni' de "TED Antalya Koleji'nde okunan o metin ortalığı ayağa kaldırdı!" paylaşımını yaptı.

"Cumhuriyet yok edilmeye çalışılırken sen nerederesin?"

Gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan öğretmenin konuşması şöyle:

"Onun için canını vermeye hazır olanların yanında onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar.

Bir anda yüz yıl önce anayasaya cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler bir yanda, bugün bunu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar diğer yanda... Peki, tüm bunlar olurken sen neredesin? Bildin mi yüzyıl önce kurulmuş cumhuriyetin değerini ? Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten? Kula kulluk etmediğin için her gün şükrettin mi yaradana? Koskaca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler için doğumhane bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışılırken sen neredesin? Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken; milli marşını kağıda bakmadan okuyamayan ya da milli marş okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh gencecik kadın sporcuları yaftalayıp millilikten söz ederken sen neredesin?

Cumhuriyetin göz bebeği bütün fabrikaları bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parası olan herkese çerez gibi dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlar içinde sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken; memurun, doktorun, işçin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken, geleceğin güvencesi gençler umutsuzca gitmenin yollarını ararken sen neredesin?"

Emniyet: Türkiye Yüzyılı'nı hedef aldı

Sosyal medyada hedef gösterilen öğretmen dün akşam gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, öğretmenin "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlamasıyla gözaltına alındığını açıkladı.


"Türkiye Yüzyılı'nı hedef aldığı" ifadesinin kullanıldığı Emniyet açıklaması şöyle:

“Bazı basın/yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan TED (Türk Eğitim Derneği) Antalya Koleji’nde 100. yıl kutlamaları kapsamında yapılan konuşma sırasında çekilen görüntülerin ardından aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

29.10.2023 günü ilimiz Muratpaşa ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren TED (Türk Eğitim Derneği) Antalya Koleji’nde bir kadın şahsın ‘Cumhuriyet Kutlamaları’ sırasında yaptığı konuşmada kaydedilen görüntülerinin sosyal medya hesaplarında paylaşılarak konuşma içeriğinden kasıtla; ‘Konuşma yapan şahsın bir öğretmen olduğu, konuşması içeriğinde Türkiye Yüzyılı’nı hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yapıldığı ve birlik ve beraberliği zedeleyerek, ayrıştırıcı tutumun sergilendiği vb.’ şekilde yer alan görüşler üzerine;

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatına istinaden, Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince şahsın tespitine yönelik çalışmalar yapılmış, yapılan araştırmalarda; Şüpheli (E.K.) isimli şahıs 30.10.2023 günü yakalanmış, şahıs hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi kapsamında; ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan adli işlem yapılmaktadır.”









JNews : Override Fake Counter

Paneli aç/kapa: JNews : Override Fake CounterOverride View Counter Setting

enable this option to override view counter setting

Override Share Counter Setting

enable this option to override Share counter setting

Override Like Counter Setting

enable this option to override Like counter setting

Override Dislike Counter Setting

enable this option to override Dislike counter setting

JNews : Single Post Setting

Paneli aç/kapa: JNews : Single Post Setting

Post Subtitle

Insert some text as post subtitle.

Post Format Type    Standard  Video  Gallery 

Choose post format type for the current post.

Video Format

Insert video URL or embed code.

Source Name

This source name will show at the end of the post content.

Source URL

Insert source url link.

Via Name

This via name will show at the end of the post content.

Via URL

Insert via url link.

AIOSEO Ayarları

Paneli aç/kapa: AIOSEO Ayarları

General

Social

Schema

Redirects

Advanced

Snippet Ön İzlemesi

https://www.gazetepencere.com/cumhuriyet-konusmasi-nedeniyle-bir-ogretmen-karsi-bilinen-sistem-islemeye-basladi/

29 Ekim konuşması hedef gösterilen öğretmen adli kontrolle serbest bırakıldı; emniyetin 'Türkiye Yüz…

Cumhuriyetin köklü okullarından Türk Eğitim Derneği Koleji (TED) Antalya şubesinde 29 Ekim töreninde yapılan bir konuşma iktidara yakın isimler tarafından hedef alındı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik…

Yazı Başlığı

Başlığınıza değişkenler eklemek için aşağıdaki etiketlere tıklayın.

Yazı Başlığı

Ayırıcı

Site başlığı?

Tüm Etiketleri Görüntüle →

Yazı Başlığı | Site başlığı 

Maksimum 60 önerilen karakterden 158 karakter.

Meta Açıklaması

Meta açıklamanıza değişkenler eklemek için aşağıdaki etiketlere tıklayın.

Yazı Alıntı

Yazı İçerik

Ayırıcı?

Tüm Etiketleri Görüntüle →

Cumhuriyetin köklü okullarından Türk Eğitim Derneği Koleji (TED) Antalya şubesinde 29 Ekim töreninde yapılan bir konuşma iktidara yakın isimler tarafından hedef alındı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla dün gece gözaltına alınan öğretmen savcılık ifadesinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Maksimum 160 önerilen karakterden 310 karakter.

Cornerstone Content

PRO

Cornerstone content refers to the most important and informative articles or pages on your website that serve as the foundation for your content strategy. AIOSEO uses cornerstone content forinternal linking recommendations in Link Assistant.Daha Fazla Öğren →Mark as Cornerstone

Cornerstone Content is a PRO feature. Daha Fazla Öğren →

Odak Anahtar CümleOdak Anahtar Kelimesi Ekle

Ek Anahtar Cümleler Alın

Ek Anahtar Kelimeler

Ek anahtar cümlelerle SEO sıralamanızı iyileştirin.

Additional Keyphrases are a PRO feature. Daha Fazla Öğren →

Sayfa Analizi

Temel SEO3 Hata

Başlık1 Hata

Okunabilirlik5 Hata

  • Meta description lengthThe meta description is over 160 characters.
  • Content lengthThe content length is ok. Good job!
  • Internal linksWe couldn't find any internal links in your content. Add internal links in your content.
  • External linksNo outbound links were found. Link out to external resources.

  • Yazı
  • Blok

Özet

GörünürlükHerkese açık

YayımlaBugün 12:46

ŞablonVarsayılan şablon

URLgazetepencere.com/cumhuriyet-konusmasi-nedeniyle-bir-ogretmen-karsi-bilinen-sistem-islemeye-basladi/Blogun en üstüne sabitleYAZI BİÇİMİGaleriStandartVideoYAZARDeğiştirilmiş tarihi güncellemeTaslağa dönüştür

AIOSEO

22 sürüm

Kategoriler

KATEGORİLERDE ARA29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIGündemBilim ve TeknolojiÇevreDış HaberEğitimEkonomiGenelİnsan HaklarıKarikatürKültür - SanatMagazinMedyaMuhalif TakvimiOtomotivÖzel Röportaj - PerspektifPencere KuşuPencere Pazar YazarlarAnıl ÖzgüçAslı KotamanAtakan TopçuAyşe Naz Hazal SezenBarbaros ŞansalBülent VardarBurak SoyerBurçin Akgün ÜnaldıEda YılmayanEmre Tansu KetenEzgi Gizem GülümserF. Nesrin KaradağGönç SelenHilal Bebekİrfan YalınKerem GürelLevent KarataşMemetcan DemirayMesude AtayMurat BergiMutlu HesapçıOğuz PancarOsman ElbekÖzlem YalımSelin NasiSerhat GüneySeyit TosunSinan TepeSüreyya SuTayfun AtayTuğçe KüçükSağlıkSeçim 2023SiyasetSponsorSporVideo HaberlerYaşamYazarlarAbdullah BiricikAdnan GergerAhmet ÇakırAhmet Kasım HanAlaaddin DinçerAli ArayıcıAli Ekber YıldırımAli HakanAlper TaşAnıl ÖzgüçAnkara KuşuAtaman AtılkanAtilla KıyatAtıf ÜnaldıAyşe BaykalBahattin YücelBaki DemirelBarışcan İğrekBesim GüçtenkorkmazBilge CeydilekBora YılmazBoray AcarBülent CanBülent VardarBurak DarıcılıBurak SoyerBurak YamanBurcu DemirelCan SelçukiCanan GüllüCandan YıldızCengiz ErdilCeren KumbasarCevat KolÇiğdem AnadÇiler DursunDerya KömürcüDr. Aytuna TosunoğluDr. İbrahim UsluDr. Kubilay KaptanDr. M. Murat KubilayDr. Melis DurasıDr. Oğuz DemirDr. Oğuzhan AygörenEda YılmayanEfe SıvışEkim ErEmel YıldırımEmre AlkinEmre ÖzpeynirciErdem KırımErhan KaradağErhan TelliEsin SungurEvre PestereliFaruk BildiriciFatma Acar ÜnlüGalip Umut ÖzdilGöksel AymazGörkem YeltanGülseren OnançGülsüm KavHakan CerrahoğluHakan DikicilerHakan DilekHakan KulaçoğluHaldun SolmaztürkHalim BulutoğluHaluk LeventHasan Tahsin BenliHatime KamilçelebiHayri DemirHüseyin Tapınçİ. Bülent Çelikİbrahim Canİbrahim Kaboğluİbrahim Turhanİhsan Elginİlker Ergürİlker Köksalİpek Durkalİskender Özturanlıİsmail KayhanJason LauJosep BorellKaya TürkmenKemal İnalKerem KırçuvalKerim RotaLevent KemalLube AyarM. Kıvanç ÖnderMehmet ŞandırMehmet TezkanMelda OnurMenekşe TokyayMert YılmazMesut YeğenMine UzunMithat BaydurMurat AksoyMurat AydınMurat ÖzçelikMustafa KaradağMutlu HesapçıNazire AkbulutNecati ŞahinNecdet SaraçNesrin NasNihat SırdarNur Erdem ÖzerenNuray BabacanÖner GünçavdıOnur AydoğanOsman ÇavuşoğluOya ÖzarslanOzan SönmezÖzgür ÜnlühisarcıklıPınar BüyükbalcıProf. Dr. Bahadır ErdemProf. Dr. Cem BalçıkanlıProf. Dr. Erhan ErkutProf. Dr. Şengül HablemitoğluProf. Dr. Uğur EmekProf. Dr. Yunus SöyletSalim ÜnsalSeher ÖnalanSelin NasiSerap DurusoySerap YazıcıSerhat GüvençSerkan KoçŞermin KülahoğluSinan GülerSuna SonerTarık Ziya EkinciTolga ŞardanUğur ErganUğur GürsesUğur TemelUmay AktaşÜmit SezginUssal ŞahbazUtku Deniz SirkeciUtku EkmekçiVahap CoşkunYaşar SeymanYavuz ÇingitaşYavuz OğhanZeynel LüleYeni kategori ekle

AIOSEO Pro'nun gönderileriniz için birincil kategori seçmenize izin verdiğini biliyor muydunuz? Bu özellik, güçlü Bağlantı Haritaları şablonumuzla birlikte çalışarak arama sıralamalarınızı iyileştirmenize yardımcı olacak tam gezinme kontrolü sağlar!

Daha fazla bilgi edinin →

Etiketler

YENİ ETİKET EKLE

29 ekim (1 / 8)29 ekim

ali yalcın (2 / 8)ali yalcın

cumhuriyet (3 / 8)cumhuriyet

marginale (4 / 8)marginale

melih gökçek (5 / 8)melih gökçek

öğretmen hedef alındı (6 / 8)öğretmen hedef alındı

ted anlatya koleji (7 / 8)ted anlatya koleji

yekvucut (8 / 8)yekvucut

Virgül veya Enter tuşuyla ayırın.

EN ÇOK KULLANILAN

  • pencere yazarlar
  • gazete pencere
  • kemal kılıçdaroğlu
  • chp
  • seçim
  • Recep Tayyip Erdoğan
  • erdoğan
  • Deprem
  • Karikatür
  • fenerbahçe

Öne çıkan görsel

DeğiştirKaldır

Özet

ÖZET YAZIN (İSTEĞE BAĞLI)

Elle yazılan özetler hakkında daha fazlasını öğrenin(yeni sekmede açılır)

Tartışma

Yorumlara izin verGeri bildirimlere ve geri izlemelere izin ver

JNews : Primary Category

Paneli aç/kapa: JNews : Primary CategoryPrimary Category

You can search the post category by inputting the category name, clicking search result, and you will have your post category.
Primary category will show as your breadcrumb category on single Blog Post.
Other page that require single category to show, this category will be used.

Hide Category

You can search the post category by inputting the category name, clicking search result, and you will have your post category.
Hide category will not show your category on single Blog Post.

LiteSpeed Options

Paneli aç/kapa: LiteSpeed OptionsÖnbelleği EtkisizleştirGecikmeli Görsel Yüklemeyi EtkisizleştirVPI'yı EtkisizleştirViewport ImagesViewport Images - Mobile

Daha fazla bilgi edin

Append a Ninja Form

Paneli aç/kapa: Append a Ninja Form     -- Yok                                    Gazete Pencere İletişim Formu              Yayımlama panelini aç

  • Yazı

Bildirimler

Yazı güncellendi.