Gözler açıklanacak yeni yol haritasında

Gözler açıklanacak yeni yol haritasında
Kontrollü normalleşmenin son gününde, gözler yarın açıklanacak yeni yol haritasında. Kabinenin alacağı yeni kararlar beklenirken Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, açık alanlarda "Maske zorunluluğu kalkabilir"...

Kontrollü normalleşmenin son gününde, gözler yarın açıklanacak yeni yol haritasında. Kabinenin alacağı yeni kararlar beklenirken Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, açık alanlarda "Maske zorunluluğu kalkabilir" diye konuştu.

TRT Haber'de konuşan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, işletmelerin yeniden faaliyete geçebileceğine inandığını söyledi. İlhan, normalleşme ile birlikte açık havada maske zorunluluğunun kalkabileceğini de söyledi. İlhan. "Açık alanlarda, belki 1 Haziran’dan sonra, çok kalabalık olmayan yerlerde maske kullanımı azaltılabilir. Ancak kapalı alanlarda sonbahara kadar maske takmaya kesinlikle devam etmeliyiz” dedi.

İŞLETMECİLER HABER BEKLİYOR

Uzun bir aranın ardından açılması beklenen kafe, restoran ve lokantalar sahipleri ile çalışanları da saat sayıyor. Sivas’ta kafe işleten Mesut Topçu, “1 Haziran’da da artık tamamen bir açılma bekliyoruz. Paramız tükendi, biz tükendik, umutlarımız tükendi. Hazırlıklarımızı yaptık’’ dedi.

Son 24 saatte 7 bin vaka, 137 ölüm

Sağlık Bakanlığı, korona nedeniyle 137 kişinin daha vefat ettiğini, 7 bin 656 kişinin testinin pozitif çıktığını açıkladı. 1454 olan ağır hasta sayısı bugün 1391'e geriledi. 222 bin 613 yeni testle birlikte toplam test sayısı 53 milyon 700 bin 891 oldu.