Grammy Gecesi'e Taylor Swift tarih yazarken, Killer Mike'ın tutuklanması gölge düşürdü

Grammy Gecesi'e Taylor Swift tarih yazarken, Killer Mike'ın tutuklanması gölge düşürdü
Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Grammy'ler, dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye damga vuran olaylardan biri de Amerikalı rapçi Killer Mike'ın tutuklanması oldu.Komedyen ve yazar Trevor...
Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Grammy'ler, dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye damga vuran olaylardan biri de Amerikalı rapçi Killer Mike'ın tutuklanması oldu.

Komedyen ve yazar Trevor Noah'nın sunuculuğunu üstlendiği geceye damgasını vuran isim bir ilki başaran şarkıcı Taylor Swift oldu. Swift, Yılın Albümü ödülünü 4. kez kazanmayı başararak tarih yazdı. Billie Eilish, Billy Joel, Dua Lipa, Joni Mitchell, Olivia Rodrigo, Travis Scott ve Miley Cyrus gibi isimlerin sahne aldığı geceye damga vuran olaylardan biri de Amerikalı rapçi Killer Mike'ın tutuklanması oldu.

Gerçek adı Michael Render olan ünlü rapçi Killer Mike, üç ödül kazandıktan sonra kelepçelenerek götürüldü. Güvenlik güçlerine göre Killer Mike, etkinlikte bir güvenlik görevlisiyle yaşadığı fiziksel tartışma nedeniyle tutuklandı.

Hollywood Reporter muhabiri Chris Gardner'ın sosyal medyada yayımladığı videoda, 48 yaşındaki rapçinin en az iki polis memuru ve siyah takım elbiseli çok sayıda kişiyle birlikte yürüdüğü görülüyor. Bir seyircinin Killer Mike yürürken "Mike'a özgürlük" dediği öne sürüldü.

"Neyle suçlanacağı belli değil"

Hollywood Reporter muhabiri Gardner, Twitter'daki paylaşımına şöyle devam etti:

''Bir yetkili, şarkıcının ekibinden birine, bu gece geç saatlerde serbest bırakılmasının mümkün olduğunu söylüyor. Burada tutulup tutulmadığı ve neyle suçlandığı belli değil. Öğrenmeye çalışıyorum.''

Render gözaltına alınmadan hemen önce kutlama yapıyordu.

Ünlü rapçi, ödül konuşmasında "Yaşınızı sınırlayan tek şey, yaşınız ya da ne yaptığınız konusunda dürüst olmamaktır" diyerek ekledi:

''20 yaşındayken uyuşturucu satıcısı olmanın havalı olduğunu düşünüyordum. 40 yaşında pişmanlıklarımla ve yaptığım şeylerle yaşamaya başladım. 45 yaşında bu konuda rap yapmaya başladım. 48 yaşında, yaptığım şeyler için empati ve sempati dolu bir adam olarak burada duruyorum.''

Aday gösterildiği üç ödülü de kazandı

Killer Mike, aday gösterildiği üç ödülü de kazanmayı başardı: Scientists & Engineers'la ile En İyi Rap Şarkısı ve En İyi Rap Performansı, Michael'la da En İyi Rap Albümü.

Los Angeles Polis Departmanı, olaydan sonra bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

''4 Şubat Pazar günü saat 16.00'dan hemen sonra Chick Hearn Court'un 700 bloğunda meydana gelen fiziksel bir tartışma nedeniyle bir erkek yetişkin gözaltına alındı ve kelepçelendi. Şüpheli tutuklanmış ve LAPD Merkez Bölümüne nakledilmiştir. Şüphelinin 48 yaşındaki Michael Render olduğu tespit edilmiş ve 243(A) PC sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca tutuklanmıştır ve şu anda serbest bırakılma sürecindedir.''

New York Post, yorum için Killer Mike ve Los Angeles Polis Departmanı temsilcileriyle temasa geçti ancak yanıt alamadı.