Grip vakalarında artışla ilgili korkutan açıklama: Ölüm riski iki kat fazla

Grip vakalarında artışla ilgili korkutan açıklama: Ölüm riski iki kat fazla
Son dönemde havalarda meydana gelen ani değişimler nedeniyle grip vakalarında artış yaşanırken İngiltere’de korkutan bir araştırma yayınlandı. Koronavirüs ve gribe aynı anda yakalanan kişilerin ölüm riskinin iki kat arttığı...

Son dönemde havalarda meydana gelen ani değişimler nedeniyle grip vakalarında artış yaşanırken İngiltere’de korkutan bir araştırma yayınlandı. Koronavirüs ve gribe aynı anda yakalanan kişilerin ölüm riskinin iki kat arttığı belirlendi.

İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından Edinburgh Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırma, hastaneye kaldırılan Covid-19 hastalarının da rutin olarak grip testi yaptırması gerektiğini ortaya çıkardı. Lancet tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, koronavirüs ve gribe aynı anda yakalanan kişilerin ölüm riskinin iki kat arttığı belirlendi.

Bilim insanları ayrıca hem Covid-19’a hem de influenza virüslerine yakalanan bireylerin, sadece koronavirüse yakalananlara göre ventilasyon desteğine ihtiyaç duyma olasılığının dört kat ve ölme olasılığının 2,4 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.