Gülşen olarak var olmam cezalandırılıyor

Gülşen olarak var olmam cezalandırılıyor
30 Nisan'da verdiği bir konserde imam hatip liselilere atıfta bulunduğu sözleri nedeniyle hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dava açılan Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, hakim karşısına çıktı.İstanbul 11. Asliye...

30 Nisan'da verdiği bir konserde imam hatip liselilere atıfta bulunduğu sözleri nedeniyle hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dava açılan Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, hakim karşısına çıktı.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu ve 14 şikayetçi katıldı. Ayrıca Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları da hazır bulundu.

Gülşen savunmasında, "Ben bütün bunları hayatta Gülşen olarak var olmamın cezalandırılması olarak görüyorum. Manevi olarak çok orantısız bedellere maruz kaldım. 5 gün Bakırköy cezaevi, 15 gün evde olmak üzere 20 gün hapis cezası aldım" dedi.

Gülşen'in Avukatı Emek Emre de müvekkili hakkında beraat talep etti.

Gülşen'in beraat talebi reddedildi, yurt dışı yasağının devamına karar verildi, duruşma 21 Aralık'a ertelendi.

Aynı zamanda Gülşen'in "en yakın karakola imza verme" şeklindeki adli kontrol şartı da kaldırıldı.

Gülşen savunmasında şu ifadeleri kullandı:

“İki kişi arasında geçen bu diyalog nedense hedefe oturtuldu. Değerlerini incitmiş olabileceğim herkesten özür de diledim. Mesleki kimliğim ve duruşumun bir bedeli olarak mağdurum. Kadınlığım, bedenim, eşliğim, anneliğim üzerinden defalarca sözel olarak linç ve istismara uğradım hatta hedef gösterildim.

Ben bütün bunları hayatta Gülşen olarak var olmamın cezalandırılması olarak görüyorum. Manevi olarak çok orantısız bedellere maruz kaldım.”

Şarkıcı Gülşen'in avukatı Emek Emre, bugün görülen duruşmada yurtdışı yasağının devamı yönündeki mahkeme kararına itirazda bulundu.