Adalet Bakanı Yılmaz Tunç torpil iddiaları hakkında konuştu: Bize isteyen herkes ulaşabilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç torpil iddiaları hakkında konuştu: Bize isteyen herkes ulaşabilir
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'nda konuştu.Türkiye Yüzyılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'nda konuştu. Yeni anayasa mesajı veren Tunç, "sivil bir anayasayı yapmak zorundayız"...
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'nda konuştu.

Türkiye Yüzyılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'nda konuştu. Yeni anayasa mesajı veren Tunç, "sivil bir anayasayı yapmak zorundayız" dedi.

Tunç'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

Çözüm yeni bir anayasa. Demokratik, kuşatıcı, temel hak ve özgürlüklerini öne alan sivil bir anayasayı yapmak zorundayız.

İkinci yüzyıla başlarken darbecilerin yaptığı bir anayasa ile değil de milletin onayı ile yürürlüğe giren bir anayasa ile yolumuza devam etmemiz lazım.

Sadece darbecilerin yapmış olması bile tek başına yeterli bir sebeptir bu anayasanın değişmesi anlamında.

Adalet Bakanı Tunç, çalıştayın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Tunç: Bizim tek kriterimiz liyakattir

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can ile ilgili 'torpil' gündemine ilişkin soruyu yanıtlayan Tunç, "Bizim tek kriterimiz liyakattir" dedi.

"Bizim tek kriterimiz liyakattir. Milletvekillerimize, bakanlarımıza, bakan yardımcılarımıza talepler gelir. iktidardan da muhalefetten de gelir. Dolayısıyla bunun değerlendirmesini yapacak olan komisyonlardır. özellikle adalet bakanlığımızda liyakatı esas alırız biz. bizim hedefimiz budur tek derdimiz o işi en düzgün yapacak kişilerdir. referanslar talepler olabilir ama bu talepler değerlendirilirken kişinin liyakatine bakar.

Bize herkes ulaşabilir mail atabilir, cep telefonumuza mesaj atabilir. Torpil iddialarını reddediyoruz, talepleri alırız onu değerlendirmek komisyona aittir.

Can Atalay krizine ilişkin çözüm önermedi

Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında AYM tarafından verilen hak ihlali kararına ikinci kez uymamasına ilişkin şu yorumda bulundu:

"Bu uzun süredir konuşuldu. AYM'nin kararından sonra Yargıtay'ın vermiş olduğu bir karar söz konusu oldu. Yargıtay bu konuda anayasanın milletvekili dokunulmazlığını düzenleyen 83 ve 14'üncü maddesinin AYM kararıyla uygulanamaz hale getirildiği yönünde bir karar verdi.

Yargıtayımızın görüşü bu. Anayasa Mahkememiz ise dokunulmazlıktan yararlanabileceği yönünde bir görüş belirterek orada iki yüksek mahkememiz arasında görüş farkı ortaya çıktı.

Son verilen karar Yargıtay'ın kararı. Yargıtay kararını da gerekçesini okuduğumuz zaman hep beraber görmek mümkün.

"Kesin hüküm TBMM'nin gündeminde"

Bundan sonraki süreçte ilgililer başvuru yapar yapmaz onların bileceği iş.

Yargıtay’ın verdiği kesinleşmiş hüküm söz konusu, bu kesin hüküm de TBMM’nin gündeminde. Hep beraber önümüzdeki süreci göreceğiz"