Kulis: AKP'nin Ankara Eskişehir, Konya, Trabzon ve Antalya adayları belirlendi; eski İYİ Partili isim Eskişehir'den aday

Kulis: AKP'nin Ankara Eskişehir, Konya, Trabzon ve Antalya adayları belirlendi; eski İYİ Partili isim Eskişehir'den aday
AKP'nin Ankara Eskişehir, Konya, Trabzon ve Antalya adayları belirlendi; eski İYİ Partili isim Eskişehir'den aday olacak.Tolga BalcıYerel seçimlere 3 ay dan kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan geçtiğimiz...
AKP'nin Ankara Eskişehir, Konya, Trabzon ve Antalya adayları belirlendi; eski İYİ Partili isim Eskişehir'den aday olacak.

Tolga Balcı

Yerel seçimlere 3 ay dan kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan geçtiğimiz gün AKP İstanbul İl Başkanlığına gelip seçimlere için son istişarelerini yaptı.

Erdoğan ayrıca adayların yarısının da 7 Ocak'ta duyuracaklarını basın mensuplarına açıkladı.

Kulisler ise bu bilgi ile hareketlendi. Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylarının yanı sıra Trabzon, Antalya, Mardin, Adana ve Rize gibi önemli kentlerin de adaylarını belirlediği konuşuluyor.

Kulislerde konuşulan bilgilere göre İstanbul'da Murat Kurum'un Ankara'da ise Turgut Altınok'un adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Adana, Trabzon, Konya ve Antalya adayları da belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer büyükşehirler içinde adayları belirlediği gelen bilgiler arasında.

Buna göre Mardin'de Veysi Şahin, Adana'da Halil Nacar, Konya'da Uğur İbrahim Altay, Antalya'da Hakan Tütüncü isimleri öne çıkmış durumda.

İYİ Parti'den istifa eden Nebioğlu Eskişehir adayı

Erdoğan'ın Trabzon'da Murat Zoroğlu'nu, Şanlıurfa'dan Mehmet Canpolat'ı aday göstermesi kesin gözüyle bakılırken; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için İYİ Parti'den geçtiğimiz ay istifa eden Nebi Hatipoğlu'nun aday gösterileceği konuşuluyor. Hatipoğlu İYİ Parti'den istifa edip AKP'ye geçtikten sonra başlayan tartışmalarda şirketinin teşvik aldığı iddia edilmişti.