Yargıtay Başkanı'ndan 'Yargı krizi' açıklaması

Yargıtay Başkanı'ndan 'Yargı krizi' açıklaması
Yargıtay Başkanı, AYM ve Yargıtay arasında ortaya çıkan yargı krizine ilişkin açıklama yaptı.Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Gezi Davası hükümlüsü Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki skandal...
Yargıtay Başkanı, AYM ve Yargıtay arasında ortaya çıkan yargı krizine ilişkin açıklama yaptı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Gezi Davası hükümlüsü Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki skandal kararı gündemdeki yerini koruyor.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, beraberindeki heyet ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından karşılandı.

"Sadece son olayda ortaya çıkmış bir problem değil"

Şeref defterini imzalayan Akarca, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi'nin son kararıyla ilgili bir ikilem var, bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Akarca, "Anayasa Mahkemesiyle bu sadece son olayla ilgili olarak ortaya çıkmış bir problem değil. Yani aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi davası hükümlüsü TİP milletvekili Can Atalay dosyasıyla ilgili bir kez daha skandal bir karara imza atmıştı.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının "hukuki değeri olmadığını" savunan Yargıtay, karara uyulmamasına hükmetmişti.

Kararda, Pakistan Anayasa Mahkemesi'nin eski Başbakan İmran Han hakkındaki kararına da atıf yapılmıştı.