1 Haziran’dan sonra neler değişecek?

1 Haziran’dan sonra neler değişecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası normalleşme takvimi kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. Buna göre, 1 Haziran sonrası birçok işletme kepenk açacak. Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran itibariyle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası normalleşme takvimi kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. Buna göre, 1 Haziran sonrası birçok işletme kepenk açacak. Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran itibariyle tamamıyla sona erecek. Restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak.
Ayrıca 20 yaş altını kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması 18 yaşa çekilerek, 0-18 yaş grubu ile 65 yaş ve üzerine uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması şimdilik devam edecek. Kreşler ve gündüz bakım evleri de 1 Haziran’da hizmet vermeye başlayacak. Tam bu noktada en merak edilen konu da normalleşme kapsamına giren mekanlarda hijyen kurallarının nasıl işletileceği, ‘yeni normal’in neler getireceği.
RESTORAN VE KAFELER
Salgın tedbirleri kapsamında 21 Mart’tan itibaren kepenk kapatan restoran ve kafeler açılış hazırlıklarına başladı. Camlar siliniyor, yerler, masalar, sandalyeler ile mutfak ve diğer kapalı alanların özel solüsyonlarla dezenfekte ediliyor.
OTELLER SEZONA HAZIRLANIYOR
Uzun bir süredir sezonun açılmasını bekleyen otel ve tatil mekanları da hazırlıklarında havuzdan restorana, odalardan eğlence mekanlarına dizayn çalışmaları yürütüyor. Şezlong ve masalar gibi ortak kullanım alanları ise sosyal mesafeye uygun hale getiriliyor.
KREŞLERDE ÖĞRENCİ KISITLAMASI GETİRİLDİ
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1 Haziran’da açılacak özel kreş, çocuk kulüpleri ve gündüz bakımevlerinde alınacak tedbirleri belirledi. Buna göre; bir grupta en çok 10 çocuk bulunacak. Kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri, hizmete başlamadan önce dezenfekte edilecek. Özel kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine girişte, ayrılırken ve gün içinde dört saatte bir çocukların ateşi ölçülecek ve kayıt altına alınacak.

ECZANELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ BELİRLENDİ

İstanbul Eczacı Odası bir açıklama yaparak, Kovid-19 pandemisi normalleşme süreci kapsamında, 1 Haziran’dan itibaren hafta içi ve cumartesi günleri eczanelerin açılış ve kapanış saatlerinin 09.00-19.00 olarak uygulanacağını duyurdu. 30-31 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul’daki eczanelerin çalışma düzeni de açıklanırken, nöbetçi eczane sayısının da artırılacağı bildirildi. Açıklamaya göre, bugün mevcut nöbetçi eczane sayısı üç kat arttırılarak nöbet sistemi ile hizmet verilecek ve ilave edilen nöbetçi eczaneler saat 18:00’e kadar çalışacak. Pazar günü ise mevcut nöbetçi eczane sistemi ile hizmet verilecek.