10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
16 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.AYM kararına rağmen Cumartesi Anneleri yine gözaltına alındı: “Ben evladımı vermişim, evladımı istiyorum!”Zorla kaybedilen yakınlarının akıbetlerini...

16 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

AYM kararına rağmen Cumartesi Anneleri yine gözaltına alındı: “Ben evladımı vermişim, evladımı istiyorum!”

Zorla kaybedilen yakınlarının akıbetlerini 964 haftadır soran Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda toplanmalarına yine izin verilmedi.

Haberin tamamı için tıklayın

CHP İzmir İl Kongresi'nde gerginlik: Tunç Soyer salondan polis eşliğinde çıkarıldı

CHP'nin 38. İzmir İl Kongresi İzmir Fuar alanında başladı. Yoğun katılımın olduğu kongrede kavga çıktı, arbede yaşandı.

Haberin tamamı için tıklayın

Erdoğan: AB ile gerekirse yolları ayırırız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda; “Avrupa Birliği (AB) Türkiye’den kopmanın gayreti içerisindedir. AB’nin Türkiye’den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra da AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Tuzla belediye başkanı itiraz etti; İmamoğlu 15 Aralık’ta yeniden yargılanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beraat ettiği davada Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın itirazı üzerine yeniden yargılanacak.

Haberin tamamı için tıklayın

Özgür Özel’in konuşması sırasında “Kılıçdaroğlu” sloganı: Beni Süleyman Soylu susturamadı

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in İzmir İl Kongresi’ndeki konuşmasında “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu” sloganları atıldı. Özel, “Beni Süleyman Soylu susturamadı. Bu talimatı veren de susturamaz” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Adaylığını açıklayan Örsan Öymen: Kılıçdaroğlu ile şahsen bir sorunum yok; yukarıda oligarşik bir yapı var

CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu duyuran Prof. Dr. Örsan K. Öymen, CHP İzmir İl Kongresi’nde; “Siyaset bir dava için yapılır, makam mevki için yapılmaz. İktidara gelmesi gereken davamızdır, yoksa siyaset yapmanın hiçbir anlamı yok. İdeolojinin, ilkelerin olmadığı yerde kişiler arası yarıştan başka hiçbir şey olmaz iktidara gelen de kişiler olur. Bizim partinin bu sağlıksız yapısını değiştirmemiz gerekiyor. Değişimin içini doldurmamız gerekiyor. Neyi değiştireceğiz? Parti içi despotizmi bir kenara atacağız onun yerine parti içi demokrasiyi getireceğiz” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Ehliyet kurslarına dev zam geliyor

Türkiye’de zam furyası bitmiyor. Akaryakıttan, gıdaya zam gelmeye devam ederken ehliyet kurslarına yeni yılda dev zam geliyor.

Haberin tamamı için tıklayın

Kaftancıoğlu: Kardeşim önce kendinizi değiştirin ya; başka hiçbir şey söylemeyeceğim!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “2018’deki tüzüğün mimarı olanlar çıkıyor diyor ki ‘partide değişim şart’. Kardeşim önce kendinizi değiştirin ya… Başka hiçbir şey söylemeyeceğim” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Merdan Yanardağ: İYİ Parti iktidar trolü, truva atı

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’nda aldığı 81 il ve ilçede kendi adayları ile girme kararını eleştirerek İYİ Parti yönetimini iktidar trollüğü yapmakla itham etti.

Haberin tamamı için tıklayın

Erdoğan’ın imzasıyla yapılan yeni atamalar tepki çekti: Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü, Arap dili profesörü oldu

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Arap dili profesörü Er getirildi. Medrese çalıştayı düzenleyen Prof. Dr. Özcoşar, Artuklu Üniversitesi rektörü yapıldı. Cinsel istismar için “münferit” diyen isim MEB’e müdür oldu.

Haberin tamamı için tıklayın