10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
26 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Nahçıvan dönüşü konuşan Erdoğan’a emekli aylıklarıyla ilgili soru sorulmadı, Cumhurbaşkanı ‘enflasyon konusunda önlemlerimiz sürecek’ dediCumhurbaşkanı...

26 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Nahçıvan dönüşü konuşan Erdoğan’a emekli aylıklarıyla ilgili soru sorulmadı, Cumhurbaşkanı ‘enflasyon konusunda önlemlerimiz sürecek’ dedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD ile yaşanan F-16 krizini değerlendiren Erdoğan “F-16’lar konusunda senatör Bob Menendez sorun çıkarıyor; ABD’den artık net bir yanıt bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamı için tıklayın

AİHM, ByLock ve Banka Asya davasında Türkiye aleyhine ihlal kararı verdi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ByLock kullanmak, Banka Asya’da hesabı olmak ve gizli bir tanığın ifadesiyle mahkum olan öğretmen Yüksel Yalçınkaya’nın açtığı davada Türkiye’nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti.

Haberin tamamı için tıklayın

CHP’de Kurultay tarihi belli oldu

CHP Parti Meclisi, bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda 38. olağan kurultayın, MYK’nın önerdiği gibi, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılmasına yönelik karar çıktı. Tüzük kurultayının ise oybirliği ile 25-26 Kasım’da yapılmasına karar verildi.

Haberin tamamı için tıklayın

AKP’li vekil Ayşen Gürcan, Filenin Sultanları’nın bacaklarını sansürledi

AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, Filenin Sultanları’nı tebrik ettiği paylaşımda kullandığı fotoğrafta oyuncularının bacaklarına blur uygulandı.

Haberin tamamı için tıklayın

Gazeteci Hıfzı Topuz hayatını kaybetti

Duayen gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz, 100 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin tamamı için tıklayın

RTÜK’ten Yeni Şafak yazarı İhsan Aktaş’a 4 milyon TL’lik ihale

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Medyametre-Medya Kullanım Alışkanlıkları” araştırması için AKP’ye yakınlığıyla bilinen İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu Genar Araştırma Şirketi’ne ihale verildi. 

Haberin tamamı için tıklayın

Mustafa Balbay: Bahçeli’nin sahip çıktığı Soylu, MHP’nin İBB başkan adayı!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, MHP’nin İBB Başkan adayının Süleyman Soylu olacağını iddia etti. Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan operasyonu sonrasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkarak “Milliyetçi Hareket Partisi vefanın ve siyasi ahlakın bir gereği olarak Sayın Süleyman Soylu’nun sonuna kadar arkasındadır” açıklamasını yapmıştı.

Haberin tamamı için tıklayın

KAOS GL: Filmi çeken şirket ve filmde oynayan oyunculara ölüm tehditleri geldiği için videoyu yayından kaldırdık

KAOS GL’nin 29. yıl dönümü için paylaştığı “Ayrımcılığa, baskıya, şiddete, nefrete karşı el ele” kamu spotuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray’ın reklam filmini yapan firma ile ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıklamasının ardından, dernek “filmi çeken şirket ve filmde oynayan oyunculara ölüm tehditleri nedeniyle videoyu yayından kaldırdık” açıklamasını yaptı.

Haberin tamamı için tıklayın

Real Madrid, Arda Güler’in tekrar sakatlandığını açıkladı

Real Madrid, sezon başında Fenerbahçe’den transfer ettiği milli futbolcu Arda Güler’in tekrar sakatlandığını açıkladı.

Haberin tamamı için tıklayın

İSO Başkanı Bahçıvan’dan yabancı işçi çıkışı: Demografik yapıyı sıkıntıya sokar, biz net olarak karşıyız

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarını açıklayan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’dan artan yabancı işçi istihdamıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

Haberin tamamı için tıklayın